Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Ceny detaliczne mięsa drobiowego w Polsce w latach 2018-2019

Krystyna Świetlik

8.Jakość mięsa pulard uzyskanych z mieszańców kur ras zachowawczych z kogutami mięsnymi

Józefa Krawczyk, Joanna Obrzut

13.Zastosowanie paneli fotowoltaicznych w budownictwie inwentarskim

Przemysław Marek

18.Runting-stunting syndrome, czyli dlaczego kurczaki nie rosną? Cz. III

Marcin Śmiałek, Paweł Hefta, Adam Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

22.Nasze plany na przyszłość: rozwój i jakość

24.Chlamydia psittaci – czy to nadal aktualny problem?

Joanna Kowalczyk, Marcin Śmiałek, Andrzej Koncicki

28.Wybrane parametry oceny konsumenckiej mięsa drobiu wodnego, cz. II

Ewa Gornowicz, Rafał Zwierzyński, Lidia Lewko, Artur Kryza

32.Czynniki wpływające na wyniki produkcyjne i wady mięsa kurcząt rzeźnych, cz. II

Michalina Beduch, Sebastian Nowaczewski

37.Etyczne aspekty dobrostanu brojlerów kurzych, cz. I

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

41.Mikrobiom jelitowy drobiu i wsparcie zdrowotności jelit

Aleksandra Dunisławska, Maria Siwek

45.Ptaszyniec kurzy – niebezpieczny pasożyt drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

50.Stan zapalny – częstą przyczyną problemów produkcyjnych drobiu

Grzegorz Tomczyk, Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

56.Flawonoidy – związki bioaktywne w żywieniu drobiu

Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski

61.Park Drobiarski – spotkanie Kołobrzeg 2019

62.Rośliny bobowate – szansą na zmniejszenie deficytu białka paszowego dla drobiu?

Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz

66.PPK czyli Pracownicze plany kapitałowe

Adam Kuźma

70.Antyoksydacyjne właściwości witaminy C w żywieniu drobiu

Agata Dankowiakowska

73.25-lecie funkcjonowania CID LINES na polskim rynku

74.XXIII Sympozjum Drobiarskie

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

76.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

78.Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. II

Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Wardecki Łukasz

81.Eksport mięsa brojlerów kurzych w 2018 roku

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma