Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Trzy w jednym czyli wartość odżywcza, właściwości terapeutyczne i alergenność jaj

Danuta Szczerbińska, Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska, Danuta Majewska

9.Runting-stunting syndrome, czyli dlaczego kurczaki nie rosną? Cz. I

Marcin Śmiałek, Paweł Hefta, Adam Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

13.Oregano i jego właściwości

Teresa Banaszkiewicz

17.Czynniki wpływające na wyniki produkcyjne i wady mięsa kurcząt rzeźnych, cz. I

Michalina Beduch, Sebastian Nowaczewski

22.Wybrane zagadnienia chowu i hodowli kaczek

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

25.Kontrola masy ciała ptaków w trakcie cyklu produkcji nieśnej

Henrykas Grażyna Korytkowska

28.Nowa generacja technologii in ovo

Miren Arbe Ugalde

30.Wszołowica - najczęściej diagnozowana wiosną parazytoza

Bartłomiej Tykałowski, Joanna Kowalczyk, Katarzyna Tykałowska, Andrzej Koncicki

34.Żywieniowe możliwości modulowania odporności, cz. II

Adam Mirowski

38.Skuteczność fitobiotyków w praktyce drobiarskiej

Monika Michalczuk, Anna Siennicka, Aleksandra Gajewska, Monika Rogala,

Kamil Lutostański

43.Zwalczanie much w kurnikach, cz. I

Stanisław Ignatowicz

49.Ściany drożdży, jako narzędzie do kontroli Salmonelli

Maciej Bochenek, Birgit Keimer, Bastian Hildebrand

52.Zastosowanie ogrzewania podłogowego w ściółkowym chowie kur

Przemysław Marek

56.Rola składników mineralnych w żywieniu drobiu, cz. II

Bożena Króliczewska

60.Temperament u zwierząt – czym jest i jakie ma znaczenie dla hodowcy, cz. I

Joanna Rosenberger

64.„Wolny” obrót nieruchomościami rolnymi

Adam Kuźma

69.Jakość mięsa drobiowego

70.Stosowanie całego ziarna pszenicy w żywieniu brojlerów indyczych

Joanna Kulikowska

72.Profesor Andrzej Rutkowski – doktorem honoris causa

Tomasz Szwaczkowski

74.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

76.Charakterystyka wybranych komponentów białkowych

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

81.Potencjał importowy rynku RPA oraz eksport drobiu do RPA z Polski i innych krajów UE

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma