Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Charakterystyka właściwości fizycznych jaj kaczych

Lidia Lewko, Ewa Gornowicz

8.Co decyduje o zmianach w systemach utrzymania drobiu?, cz. I

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

14.Efektywne wykorzystanie energii w chowie drobiu – zalecenia BAT 8, cz. I

Przemysław Marek

18.Ile tłuszczu w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. III

Adam Mirowski

21.BIOMIN przedstawił najnowszą innowacje w dziedzinie produktów fitogenicznych, Digestarom®DC

22.Ferma drobiu z betonu komórkowego

26.Znaczenie Aviadenowirusów w patologii indyków

Marcin Śmiałek, Michał Gesek, Bartłomiej Tykałowski, Joanna Welenc, Nina Milewska,

Andrzej Koncicki

30.Enterococcus cecorum - patogen drobiu i komensal

Zdzisław Gliński

33.Kwas askorbinowy w dawce pokarmowej drobiu

Mariusz Pietras, Tadeusz Barowicz

36.Nasza pasja - Twój zysk

38.Genetyczne podstawy pterofagii a dobrostan kur

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

42.Wybór odpowiedniej paszy dla kur rzeźnych – sypka, kruszonka czy granulat?

Joanna Kulikowska

46.Efektywność stosowania olejów roślinnych w żywieniu drobiu

Karol Kaszperuk

49.Co wpływa na jakość piskląt jednodniowych?

Henryka Grażyna Korytkowska

53.Problemy lekarsko-weterynaryjne u drobiu wodnego, cz. III

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś–Fijoł, Karolina Piekarska

57.Choroby układu mięśniowo-szkieletowego kurcząt brojlerów, cz. III

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

60.KRD–IG określiła główne wyzwania polskiej branży drobiarskiej w 2019 roku

62.Czy historia zawróciła kołem?

Franciszek Brzóska

66.Ozdobne blaszkodziobe: Gęsi ras udomowionych, cz. VIII

Marcin Różewicz

67.Prof. zw. dr hab. dr hc. Stanisław Wężyk – minęło już 85 lat

Eugeniusz Herbut

69.Skala inwestycji w alternatywne systemy chowu kur niosek w Polsce

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma