Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Aktualne dane na temat epidemiologii, diagnostyki i immunoprofilaktyki TRT, cz. I

Marcin Śmiałek, Adam Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Katarzyna Bogusławska, Andrzej Koncicki

8.Świeże powietrze w kurniku

Anna Wilkanowska

13.Kukurydza w żywieniu drobiu

Joanna Brzozowska

17.Wartość pokarmowa pasz rzepakowych dla brojlerów

Franciszek Brzóska

22.Ciepły i ekonomiczny w budowie – sposób na kurnik bez docieplenia

26.Ile włókna w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. II

Adam Mirowski

30.Wykorzystanie promieniowania podczerwonego do ogrzewania brojlerni

Przemysław Marek

34.Pleśniakowiec lśniący – wektor wielu chorób w chowie kurcząt brojlerów, cz. I

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

38.Przemysłowa analiza obrazu CSB-Vision „okiem” Państwa fabryki

Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński

40.Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie

Michał Majewski

46.Poziom akumulacji arsenu w surowcach drobiarskich

Katarzyna Pietrzkiewicz, Gabriel Maliszewski, Elżbieta Bombik

50.Walcz z gryzoniami w kurniku, cz. I

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

54.Anatomiczne i fizjologiczne podstawy żywienia indyków

Henryka Grażyna Korytkowska

60.Skrzynki i kosze do transportu drobiu

Katarzyna Jankowska

64.Kormoran - gatunek konfliktowy w Polsce

Małgorzata Wiewióra, Monika Łukasiewicz

70.Docent dr hab. Tadeusz Grabowski – wspomnienie

72.Uprawnienia pracowników związane z rodzicielstwem, cz. I

Patrycja Amrozińska-Kasiak

75.Zakończenie Karnawału w Kołobrzegu

76.Skorupa jaja kurzego - cenne źródło wapnia

Agata Dankowiakowska

80.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. I

Marcin Różewicz

82.Kochanie, będziemy mieć jajko! Cz. II

Magda Podbylska

84.Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE

Elżbieta Anders

85.Czy i jak zmienia się produkcja na wolnym wybiegu w Europie?

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma