Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2018
Spis treści
2.Czy możliwa jest zamiana śruty sojowej GMO na nasiona roślin strączkowych? Cz. II
Franciszek Brzóska
7.Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. IV
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
10.Jak zapewnić właściwy poziom wilgotności powietrza i ściółki?
Przemysław Marek
15.Clostridium perfringens - wpływ beztlenowca na występowanie biegunek po antybiotykoterapii
Joanna Brzozowska
18.Kolibakteriozy drobiu, cz. II
Agata Dankowiakowska
24.Wymagania w zakresie utrzymania kur i eksportu jaj na rynek niemiecki
Klaus Damme
28.Wpływ naturalnych salicylanów na poprawę wyników produkcyjnych indyków rzeźnych
Agata Andrzejewska - Zasiadczyk, Andrzej Juszczuk
30.Wielkotowarowe fermy drobiarskie jako potencjalne zagrożenie dla środowiska
Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz, Anna Wójcik
34.Zioła i fitobiotyki – dodatki paszowe dla drobiu
Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz, Dorota Szablicka
39.Hodowla brojlera kurzego w Polsce – jak hodować, aby być konkurencyjnym w UE i na świecie?
Michał Szafryna
40.Układ rozrodczy kury i powstawanie jaja
Henryka Grażyna Korytkowska
44.Drobiowe produkty tradycyjne
Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek
48.Zakaz konkurencji w stosunku pracy
Patrycja Amrozińska-Kasiak
51.Analiza zawartości mykotoksyn w kukurydzy w Polsce NUTRIAD 2017
Radka Borutova
54.Jakość jaj Leghorna i Zielononóżki kuropatwianej z chowu przydomowego, cz. I
Karolina Kubacka, Julia Riedel
58.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. II.
Marcin Różewicz
61.Forum Hodowców Brojlera
Kamila Pytowska
62.Wystawa Kur Ozdobnych
Arkadiusz Matuszewski, Agnieszka Wnuk-Gnich
64.Serama - niezwykła rasa kur ozdobnych
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Dorota Szablicka
70.KRD-IG podsumowuje konferencję
71.Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE
Elżbieta Anders
73.Rynek drobiu i mięsa drobiowego – przewidywania na rok 2018
Mariusz Szymyślik