Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Czy możliwa jest zamiana śruty sojowej GMO na nasiona roślin strączkowych? Cz. II

Franciszek Brzóska

7.Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. IV

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

10.Jak zapewnić właściwy poziom wilgotności powietrza i ściółki?

Przemysław Marek

15.Clostridium perfringens - wpływ beztlenowca na występowanie biegunek po antybiotykoterapii

Joanna Brzozowska

18.Kolibakteriozy drobiu, cz. II

Agata Dankowiakowska

24.Wymagania w zakresie utrzymania kur i eksportu jaj na rynek niemiecki

Klaus Damme

28.Wpływ naturalnych salicylanów na poprawę wyników produkcyjnych indyków rzeźnych

Agata Andrzejewska - Zasiadczyk, Andrzej Juszczuk

30.Wielkotowarowe fermy drobiarskie jako potencjalne zagrożenie dla środowiska

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz, Anna Wójcik

34.Zioła i fitobiotyki – dodatki paszowe dla drobiu

Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz, Dorota Szablicka

39.Hodowla brojlera kurzego w Polsce – jak hodować, aby być konkurencyjnym w UE i na świecie?

Michał Szafryna

40.Układ rozrodczy kury i powstawanie jaja

Henryka Grażyna Korytkowska

44.Drobiowe produkty tradycyjne

Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek

48.Zakaz konkurencji w stosunku pracy

Patrycja Amrozińska-Kasiak

51.Analiza zawartości mykotoksyn w kukurydzy w Polsce NUTRIAD 2017

Radka Borutova

54.Jakość jaj Leghorna i Zielononóżki kuropatwianej z chowu przydomowego, cz. I

Karolina Kubacka, Julia Riedel

58.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. II.

Marcin Różewicz

61.Forum Hodowców Brojlera

Kamila Pytowska

62.Wystawa Kur Ozdobnych

Arkadiusz Matuszewski, Agnieszka Wnuk-Gnich

64.Serama - niezwykła rasa kur ozdobnych

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Dorota Szablicka

70.KRD-IG podsumowuje konferencję

71.Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE

Elżbieta Anders

73.Rynek drobiu i mięsa drobiowego – przewidywania na rok 2018

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma