Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2016
Spis treści
2.Gęsina wraca na nasze stoły
Katarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik
6.Inkubacja jaj i śmiertelność zarodków u bezgrzebieniowców użytkowych
Danuta Szczerbińska, Danuta Majewska, Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska
12.Tajemnice białka jaja
Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski
18.Nekrotyczne zapalenie jelit, cz. V
Krzysztof Lipiński
24.Mikroalgi w produkcji drobiarskiej
Aleksandra Dunisławska, Anna Sławińska, Maria Siwek
26.I Forum Reprodukcyjne
Katarzyna Tomaszewska
28.Badania naukowe podstawą postępu i doskonalenia technologii chowu drobiu, cz. I
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
34.Jaja jako źródło witamin, cz. III
AdamMirowski
37.Cynk - od wieków fascynujący pierwiastek
KatarzynaWitkiewicz
42.Wtórne wykorzystanie energii cieplnej z powietrza powentylacyjnego
z budynków inwentarskich dla drobiu
Przemysław Marek
49.Rewolucyjne rozwiązanie - „darmowe*” oświetlenie żarówki Farm LED
50.Najczęstsze zanieczyszczenia występujące w surowcach i paszach dla
drobiu
Joanna Brzozowska
54.Surowce zbożowe stosowane jako komponenty mieszanek paszowych dla
drobiu, cz. III
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz
59.Jak uzyskać więcej z kukurydzy?
62.Wirusowe zapalenie wątroby u drobiu
Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś
67.Jak zapobiegać złej kondycji wątroby?
Henryka Grażyna Korytkowska
73.Aspergiloza u drobiu
Małgorzata Bednarczyk
76.Jaja perlicze - atrakcyjny produkt spożywczy
Helena Kontecka, Stanisława Krystianiak, Andrzej Ciastoń
80.Prawna regulacja instytucji bezpodstawnego wzbogacenia
Patrycja Amrozińska-Kasiak
84.Dlaczego one odlatują?, cz. I
Monika Łukasiewicz, Karolina Wnęk, Arkadiusz Matuszewski, Agnieszka Wnuk-Gnich
86.Najnowocześniejsza Wytwórnia Pasz w Polsce otwarta!
88.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski
92.Światowy Dzień Jaja 2016
Magdalena Podbylska