Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2016

Kup teraz

Spis treści

2.    Gęsi romańskie, słowackie i landes

        Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski

8.    Kto (co) komu szkodzi?

        Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

12.  Mikotoksyny fuzaryjne jako czynnik oportunistyczny dla kokcydioz kur

        Maciej Gajęcki, Magdalena Gajęcka, Michał Dąbrowski,

        Łukasz Zielonka

18.  Prawna ochrona oznaczenia przedsiębiorstwa

        Patrycja Amrozińska-Kasiak

21.  Nowoczesne enzymy - klucz do poprawy strawności paszy

24.  Upały groźne dla drobiu

        Joanna Brzozowska

28.  Systemy wentylacyjne w chowie brojlerów

        Przemysław Marek

34.  Skaza moczanowa u drobiu

        Małgorzata Bednarczyk

36.  Cynk w żywieniu drobiu, cz. II

        Adam Mirowski

39.  Polskie Zakłady Zbożowe

40.  Wpływ wybranych czynników na jakość skorupy jaja

        Henryka Grażyna Korytkowska

48.  Kampylobakterioza - zagrożenie czy szansa dla polskiego

        drobiarstwa?

        Artur Kryza

54.  JAKOŚĆ, JAKOŚĆ, JAKOŚĆ! - czyli słów kilka o normach

        Adam Kuźma

58.  Mączka wapienna z rozdrobnionych muszli morskich dodatkowym

        źródłem wapnia w mieszankach paszowych dla zwierząt

60.  Nekrotyczne zapalenie jelit, cz. II

        Krzysztof Lipiński

63.  Dwudniowe szkolenie zorganizowane w Holandii przez firmę Verbeek!

64.  Wpływ systemu utrzymania na zachowanie się kurcząt

        Agnieszka Wnuk-Gnich, Monika Łukasiewicz, Jan Niemiec

68.  Kliniczne aspekty immunosupresji u ptaków - III Kongres Praktyki

        Weterynaryjnej BioPoint 2016

70.  Porównanie profili lekowrażliwości pałeczek E. coli izolowanych

        z przypadków klinicznych od różnych gatunków drobiu

        Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska

74.  XX Jubileuszowe Sympozjum Drobiarskie

76.  Dawne rasy drobiu w gospodarstwach wiejskich i agroturystycznych

        Emilia Mróz, Michalina Gołembiewska

80.  Reasumpcja

81.  Od wylęgarni do ubojni - produkcja drobiarska wobec globalnych

        wyzwań

82.  Otwarcie kurnika w Lewkowcu

84.  Gęsi jakich nie znamy

        Joanna Kucharska-Gaca, Marek Adamski, Agnieszka Gimińska

87.  Wystawa kur długoogoniastych i długopiejących w Annaberg-Buchholz

        w Niemczech

        Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski

89.  Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski

 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma