Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2015
Spis treści
2. Mięso drobiowe bez tajemnic, cz. I
Sebastian Nowaczewski
8. Karotenoidy w żywieniu drobiu
Adam Mirowski
12. Odpowiednie rozwiązania w celu poprawy wyników produkcyjnych i zwiększenia przyrostów u indyków
Zbigniew Makowski
14. Temperatura - ważny parametr w produkcji drobiarskiej
Marcin Różewicz, Alina Janocha, Barbara Biesiada-Drzazga
20. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków, cz. XI
Krzysztof Lipiński
24. Co nieco o branży jajczarskiej i o sposobach przedłużania trwałości jaj, cz. I
Katarzyna Jankowska
27. PIDOLin PCa - sposób na wzmocnienie kości brojlerów
28. Wpływ zastosowania PIDOLANU WAPNIA w paszy na wskaźniki jakościowe i ilościowe w produkcji brojlerów
Xavier Roulleau, Benjamin Pollet, Christophe Alleno
30. Obiegowe mity są niezwykle szkodliwe
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
35. Metodyka stosowania preparatu DERGALL w hodowlach drobiu
36. Barwniki stosowane w paszach dla niosek, mające wpływ na intensywność wybarwienia żółtka jaj
Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz
42. Fityniany i fitaza a dostępność aminokwasów
Marta Kubiś, Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek
48. Problem inwazji ptaszyńca kurzego (Dermanyssus gallinae) w chowie kur i ptaków ozdobnych
Agnieszka Wnuk, Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski
54. Luxvit Oregano - nowy produkt, polski producent - światowa jakość
Wojciech Grudzień
56. Jelita drobiu - ważnym ekosystemem
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
60. Ekoplon Partner Program - partnerstwo i zaufanie
Magdalena Kuziuk
62. Roszczenia związane z mobbingiem
Patrycja Amrozińska-Kasiak
66. Jak powstaje Aktywny Ekstrakt z Czosnku, cz. I
Andrzej Juszczuk
68. Stowarzyszać się czy nie stowarzyszać…
Adam Kuźma
71. DanHatch Poland otwiera nową fermę
72. XXVII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA
74. Otwarcie wytwórni premiksów De Heus
75. BIOMIN - uroczyste otwarcie nowej siedziby firmy w Austrii
76. Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders