Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży kurcząt i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
24.03.2024 | 31.03.2024 | 07.04.2024 | 14.04.2024 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8245 | 8218 | 8421 | 7658 | -9,06 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9701 | 9928 | 9378 | 9482 | 1,11 |
Ćwiartki z kurczaka | 6626 | 6679 | 6814 | 6696 | -1,73 |
Skrzydła z kurczaka | 7318 | 6991 | 7324 | 6947 | -5,15 |
Filet z piersi kurczaka | 17506 | 17506 | 17999 | 17650 | -1,94 |
Nogi z kurczaka | 8055 | 8218 | 8289 | 8013 | -3,33 |
Podudzia z kurczaka | 8054 | 8163 | 8183 | 8470 | 3,51 |
Uda z kurczaka | 8211 | 8402 | 8588 | 8688 | 1,16 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8473 | 8497 | 8432 | 8179 | -3 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9280 | - | - | 8810 | - |
Ćwiartki z kurczaka | 6659 | 6816 | 6875 | 6891 | 0,23 |
Skrzydła z kurczaka | 8283 | 8770 | 8611 | 8263 | -4,04 |
Filet z piersi kurczaka | 17179 | 18014 | 18263 | 17538 | -3,97 |
Nogi z kurczaka | 8218 | 8280 | 8378 | 8110 | -3,2 |
Podudzia z kurczaka | 7944 | 8008 | 8153 | 8053 | -1,23 |
Uda z kurczaka | 8995 | 9624 | 9195 | 9123 | -0,78 |
REGION CENTRALNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8243 | 8218 | 8428 | 7624 | -9,54 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9869 | 10152 | 9422 | 9512 | 0,96 |
Ćwiartki z kurczaka | 6740 | 6791 | 6874 | 6688 | -2,71 |
Skrzydła z kurczaka | 7224 | 6662 | 6965 | 6729 | -3,39 |
Filet z piersi kurczaka | 17648 | 17438 | 18063 | 17752 | -1,72 |
Nogi z kurczaka | 8017 | 8166 | 8263 | 7980 | -3,42 |
Podudzia z kurczaka | 8135 | 8295 | 8190 | 8636 | 5,45 |
Uda z kurczaka | 8394 | 8599 | 8768 | 9004 | 2,69 |
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8091 | 8085 | 8338 | 7685 | -7,83 |
Ćwiartki z kurczaka | 6554 | 6536 | 6544 | 6051 | -7,53 |
Skrzydła z kurczaka | 6556 | 6497 | 6516 | 6066 | -6,91 |
Filet z piersi kurczaka | 17285 | 17198 | 17577 | 16484 | -6,22 |
Nogi z kurczaka | - | 9480 | 9450 | 9460 | 0,11 |
Podudzia z kurczaka | 8387 | 8749 | 8567 | 8046 | -6,08 |
Uda z kurczaka | 8609 | 8754 | 8663 | 7965 | -8,06 |
REGION ZACHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8348 | 8300 | 8430 | 7820 | -7,24 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9027 | 9317 | 9184 | 9357 | 1,88 |
Ćwiartki z kurczaka | 6364 | 6598 | 6674 | 6684 | 0,15 |
Skrzydła z kurczaka | 6580 | - | - | 6259 | - |
Filet z piersi kurczaka | 16858 | 17359 | 17503 | 17342 | -0,92 |
Nogi z kurczaka | 8537 | 8316 | 8658 | 8978 | 3,7 |
Podudzia z kurczaka | 7859 | 7772 | 8169 | 7830 | -4,15 |
Uda z kurczaka | 7677 | 7626 | 7948 | 7530 | -5,26 |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)