Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2013

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Zapłodnienie - najważniejsza cecha linii męskiej, cz. I

Alina Rachwał

8.

Od branżowego laboratorium badawczego do COBRD w Poznaniu, cz. IV

Tadeusz Grabowski

14.

Zioła - prozdrowotne dodatki paszowe w żywieniu drobiu

Janusz R. Mroczek

18.

Jak działa idealny probiotyk?

Albert Nakielski

20.

Skrzydlaty przyjaciel - chów i hodowla sokoła wędrownego (Falco peregrinus), cz. I

Karolina Boruc, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk, Anna Siennicka

24.

Olbrzymie, różnie zabarwione - białe, żółte i zielone

Danuta Szczerbińska, Marek Ligocki

27.

Wpływ poliprobiotyków na wydajność produkcyjną brojlerów

Almantas Šimkus

30.

Jak przygotowywać prace do druku?

Tomasz Szwaczkowski

32.

Gdy mały indyk przechodzi do indycznika...

Wojciech Grudzień

36.

GARLIX - więcej za mniej

38.

Konsumenci drobiu w ofensywie

Krystyna Świetlik

43.

Zastosowanie testu ELISA do monitorowania odpowiedzi serologicznej po zastosowaniu żywych szczepionek przeciwko 

mykoplazmozie kur

Bart van Leerdam

46.

Granica wolności prowadzenia hodowli zwierząt w kontekście przepisów prawnych chroniących środowisko, cz. I

Adam Kuźma

50.

Brojlernia - specyfika pomieszczeń pomocniczych

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

53.

MSD Animal Health - godne zaufania źródło kompleksowych rozwiązań w dziedzinie zdrowia zwierząt

54.

Kur cejloński (Gallus lafayetii)

Tomasz Doroń

59.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. XII

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

61.

O indykach z najlepszymi w branży!

62.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

68.

Notowania


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma