Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2013

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Skorupy jaj - odpad czy cenny surowiec?

Agata Gondek, Agnieszka Wnuk, Monika Łukasiewicz, Natalia Mroczek-Sosnowska

8.

Wybrane cechy fizyczne jaj kur utrzymywanych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego

Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Małgorzata Bereza

14.

Biznes na podsłuchu

Adam Kuźma

17.

Pasożyty zewnętrzne kur i gołębi, cz. I

Konstanty Romaniuk

20.

Korzyści wynikające z zastosowania chelatów hydroksy analogu metioniny oraz ich wpływ na zdrowie i wynik produkcyjne kur niosek

David Parker

25.

Unia Europejska finansuje badania nad poprawą jakości w produkcji drobiarskiej

Katarzyna Kasperczyk, Krzysztof Krajewski, Marek Bednarczyk

28.

Stosowanie ziół jako narzędzia profilaktyki na fermach drobiu

Katarzyna Jankowska

35.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. XIV

Alina Rachwał

41

(R)Ewolucja probiotyczna w kurniku

Kazimierz Kosakowski

44.

Zwycięstwo ekologów - klęską reszty kraju...

Wojciech Grudzień

46.

Bioasekuracja ferm głównym elementem utrzymania zdrowotności stad kurcząt, cz. I

Ireneusz Stachowiak, Monika Michalczuk, Krzysztof Damaziak

51.

Rozdrabnianie ziarna efektywnie i tanio? Teraz tylko z Multicracker

52.

Kur zielony (Gallus varius)

Tomasz Doroń

56.

Listy

58.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. X

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

63.

Inwestycja zszybkim zyskiem

Agata Andrzejewska-Zasiadczyk, Łukasz Pączkowski

64.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

66.

Rynek Pasz - stan i perspektywy

67.

Małe jest wydajne - nowa ładowarka Merlo P25.6L

68.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

72.

Notowania


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma