Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2013

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Zalety i wady chowu drobiu na wybiegu

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

8.

Psucie się jaj i metody zapobiegania

Agata Gondek, Agnieszka Wnuk, Natalia Mroczek-Sosnowska,

Monika Łukasiewicz

14.

Witaminy w dietach drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

17.

Pasze „szyte na miarę” indywidualnych potrzeb, cz. I

Michał Szafryna

18.

Od branżowego laboratorium badawczego do COBRD w Poznaniu, cz. IIIa

Tadeusz Grabowski

22.

Meandry prawa w ochronie środowiska

Hanna Szymanowicz, Marzena Kosatka

24.

Wartość użytkowa, żywieniowa i kulinarna kaczki piżmowej (Cairina moschata)

Jacek Kijowski, Robert Kusterka, Anna Popiół

30.

Optymalizacja organizacji czasu pracy w działalności drobiarskiej poprzez wybór właściwego systemu czasu pracy, cz. II

Adam Kuźma

34.

Rola światła w środowisku ptaków. Jak ptaki odbierają bodźce świetlne?

Ewa Popiela-Pleban, Bożena Króliczewska

37.

BIOSTARTER LIQUID - sprawdzony w terenie

Daniel Hering

38.

Promocja przedsiębiorstwa poprzez stronę firmową na Facebooku, cz. II

Jakub Pawlak

42.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. XI

Alina Rachwał

46.

Mycoplasma synoviae - przyczyną zespołu anomalii wierzchołka skorupy jaja

48.

Nowa Jakość w Drobiarstwie - QAFP, System Gwarantowanej Jakości Żywności

Radosław Longin Namysław

53.

Mięso z probówki

Michał Jankowski

54.

Unowocześnianie fermy sprawia, że nie stoimy w miejscu

Tomasz Kodłubański

56.

Czy mięso drobiowe z certyfikatem QAFP zadowoli konsumenta?

Elżbieta Anders

59.

II ZJAZD WAMSER czyli udane spotkanie patologów drobiu-serodiagnostów

Paulina Szczubełek

60.

Fitaza DSM „zdobywa nowy szczyt”

Richard Slade

62.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. VI

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

68.

Notowania cen skupu kurczaka


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma