Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2013
Spis treści
Spis treści
2.
Zalety i wady chowu drobiu na wybiegu
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
8.
Psucie się jaj i metody zapobiegania
Agata Gondek, Agnieszka Wnuk, Natalia Mroczek-Sosnowska,
Monika Łukasiewicz
14.
Witaminy w dietach drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
17.
Pasze „szyte na miarę” indywidualnych potrzeb, cz. I
Michał Szafryna
18.
Od branżowego laboratorium badawczego do COBRD w Poznaniu, cz. IIIa
Tadeusz Grabowski
22.
Meandry prawa w ochronie środowiska
Hanna Szymanowicz, Marzena Kosatka
24.
Wartość użytkowa, żywieniowa i kulinarna kaczki piżmowej (Cairina moschata)
Jacek Kijowski, Robert Kusterka, Anna Popiół
30.
Optymalizacja organizacji czasu pracy w działalności drobiarskiej poprzez wybór właściwego systemu czasu pracy, cz. II
Adam Kuźma
34.
Rola światła w środowisku ptaków. Jak ptaki odbierają bodźce świetlne?
Ewa Popiela-Pleban, Bożena Króliczewska
37.
BIOSTARTER LIQUID - sprawdzony w terenie
Daniel Hering
38.
Promocja przedsiębiorstwa poprzez stronę firmową na Facebooku, cz. II
Jakub Pawlak
42.
Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów, a opłacalność ich produkcji, cz. XI
Alina Rachwał
46.
Mycoplasma synoviae - przyczyną zespołu anomalii wierzchołka skorupy jaja
48.
Nowa Jakość w Drobiarstwie - QAFP, System Gwarantowanej Jakości Żywności
Radosław Longin Namysław
53.
Mięso z probówki
Michał Jankowski
54.
Unowocześnianie fermy sprawia, że nie stoimy w miejscu
Tomasz Kodłubański
56.
Czy mięso drobiowe z certyfikatem QAFP zadowoli konsumenta?
Elżbieta Anders
59.
II ZJAZD WAMSER czyli udane spotkanie patologów drobiu-serodiagnostów
Paulina Szczubełek
60.
Fitaza DSM „zdobywa nowy szczyt”
Richard Slade
62.
Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. VI
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
64.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
68.
Notowania cen skupu kurczaka