Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Wpływ preparatu Superliv na wyniki produkcyjne indyków rzeźnych

Zbigniew Makowski, Krzysztof Lipiński

8.

Mniej znane inwazje kur wywołane przez pajęczaki

Konstanty Romaniuk

14.

Rynkowe determinanty konsumpcji jaj w Polsce w ostatnich latach

Krystyna Świetlik

19.

Od branżowego laboratorium badawczego do Centralnego Ośrodka Badwczo-Rozwojowego Drobiarstwa w Poznaniu, cz. II

Tadeusz Grabowski

22.

Inwestuj świadomie. Wybieraj nowoczesne technologie

Magdalena Kędziorska

24.

Pasza finiszer dla brojlerów bez premiksu witaminowego! Niemożliwe? Okazuje się, że niekoniecznie…

Andrzej Konarkowski

30.

Wiek ptaków jako istotny czynnik kształtujący ich możliwości produkcyjne

Sebastian Nowaczewski

34.

Stres cieplny u drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

38.

Jak poprawić jakość skorupki pod koniec okresu nieśności?

Rhian Price

40.

Pasza sypka w żywieniu drobiu ekonomicznie uzasadniona

Wojciech Grudzień

42.

Umowa dzierżawy gospodarstwa rolnego - wzór praktycznego zastosowania w produkcji drobiarskiej

Adam Kuźma

46.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

47.

Co nowego w nauce i praktyce? - raport z Kongresu Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej

Marek Bednarczyk, Katarzyna Kasperczyk

52.

BIOCLUS - zrównoważone wykorzystanie zasobów biomasy w pięciu regionach Europy

52.

Nowe rozwiązania w ogrzewaniu specjalistycznych gospodarstw rolnych

54.

Genetyczny potencjał wzrostu brojlerów a opłacalność ich produkcji, cz. VIII

Alina Rachwał

58.

Włókno w dietach dla drobiu

Katarzyna Jankowska

61.

Ułatwiajmy sobie pracę stosując poprawne słownictwo, cz. II

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

69.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma