2. Ptaki, nie tylko domowe raport - 2020
M. Pawlak
6. Witelogeneza u ptaków
A. Hrabia
10. Weterynaryjne aspekty suplementacji witaminy D, cz. II
P. Szeleszczuk, M. Rogala, M. Michalczuk
15. Choroba Mareka, cz. I
W. Kozdruń
18. Wielobarierowy mechanizm kontroli bakterii Salmonella u drobiu, cz. II
P. Bury-Burzymski
22. Wiek osiągnięcia dojrzałości płciowej przez nioski
H. G. Korytkowska
26. Żywienie a syndrom nagłej śmierci sercowej, cz. II
A. Mirowski
29. Mikrobiota przewodu pokarmowego
B. Króliczewska, J. Króliczewski
34. Wiek stada rodzicielskiego – istotny czynnik wpływający na zdolność wylęgową jaj i jakość piskląt
R. Kędzia, M. Trela
37. Energetyczne zagospodarowanie odchodów drobiowych poprzez spalanie bezpośrednie
P. Marek
40. Olejki eteryczne w wodzie pitnej: wykorzystanie łatwego użycia i szybkiego działania w celu wsparcia drobiu w stanach zagrożenia
zdrowia przewodu pokarmowego
M. Zaunschirm
44. Bakteryjne czynniki chorobotwórcze izolowane ze zmian patologicznych układu oddechowego u drobiu
J. Wilczyński, D. Wystalska
48. Weterynaryjne aspekty stosowania preparatów aNGF, cz. I
P. Szeleszczuk, K. Goździkowska, A. Żbikowski
52. Zasady znakowania żywności i pasz według nowej ustawy
F. Brzóska
56. Przytulia czepna przyczyną problemów zdrowotnych w stadzie kurcząt brojlerów – opis przypadku
W. Grudzień, J. Szarek
58. Pasze zwierzęce dla drobiu
T. Barowicz, M. Pieszka
62. Szczepienie in ovo - nowoczesne narzędzie uzyskiwania odporności przeciwko chorobie Gumboro
W. Hodorowicz
66. Opodatkowanie spółek komandytowych - rewolucja!
R. Karbowska-Kuźma
70. „Piątka” dla zwierząt a branża drobiarska
P. Amrozińska-Kasiak
74. Drobiarstwo w Polsce i na świecie
A. Konarkowski
78. Czas szybko ucieka
E. Herbut
81. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
E. Anders
82. Reasumpcja
85. Analiza: eksport mięsa kaczego z Polski do sierpnia 2020 roku
K. Gawrońska