Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2009

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Ptaki, nie tylko domowe raport ­ 2009

Maciej Pawlak

6.

Sztuczna inseminacja ptaków. Budowa i funkcjonowanie narządu rozrodczego samicy oraz techniki unasieniania 

Ewa Łukaszewicz

10.

Genomika w hodowli kur mięsnych

Stanisław Wężyk

14.

Higiena i bezpieczeństwo żywności na etapie produkcji podstawowej

Anna Wójcik

18.

Mikotoksykoza fumonizynowa ptaków

Maciej Gajęcki

22.

Endopasożyty występujące u drobiu

Katarzyna Jankowska

26.

Wpływ stresu przedubojowego na jakość tuszki kurcząt brojlerów

Łukasz Chorąży

30.

Jakość paszy a zdrowotność wylęganych piskląt, cz. II

Alina Rachwał

34.

Zagrożenia związane z występowaniem bakterii Listeria monocytogenes w produkcji drobiarskiej, cz. I

Anna Sip, Damian Józefiak

38.

Pisklęta najwyższej jakości ­ tylko z ZWD T.A. Sztuder

42.

Allivet ­ potencjał czosnku w profilaktyce i zwalczaniu salmonelli

Krystian Korzewski

44.

Kury rodem z Dalekiego Wschodu

Monika Łukasiewicz

49.

SOMMER ­ artykuł promocyjny

50.

Magazynowanie jaj i lęgi piskląt indyczych

Andrzej Konarkowski

54.

Witamina C (kwas askorbinowy) a wyniki produkcyjne i zdrowotność drobiu, cz. I

Sebastian Nowaczewski

57.

Nowość ­ Woliery dla kur niosek 3NV09

60.

„Jak nowoczesne dodatki paszowe DSM Nutritional Products i Elanco poprawiają efektywność ­ produkcji drobiu”

Seminarium naukowe Hotel OSSA 18­20 listopada 2009

62.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders

66.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

70.

Podsumowanie 2009 roku

Stanisław Wężyk

72.

Rynek

74.

Listy od Czytelników

76.

BioPoint ­ żródło zdrowia zwierząt

Michał Jankowski


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma