2. Zmiany cen detalicznych jaj w latach 2017-2019 na tle wieloletniej tendencji, cz. II
Krystyna Świetlik
6. Co wpływa na ilość pobieranej paszy? Cz. II
Adam Mirowski
10. Zastosowanie alternatywnych źródeł białka roślinnego, a jakość produktów drobiarskich
Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz
15. Czym jest „zdrowie przewodu pokarmowego” w żywieniu zwierząt?
Pietro Celi
18. Wpływu stresu cieplnego na reakcje organizmu oraz jakość mięsa drobiowego
Bożena Króliczewska
23. Gryzonie – wielce niepożądane na fermie
Henryka Grażyna Korytkowska
27. Wykrywanie problemów zdrowotnych drobiu
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
32. Ptasia grypa - regulacje prawne
Adam Kuźma
35. Mokra ściółka – jak rozwiązać problem?
Agata Dankowiakowska
38. Naturalne dodatki pomagają zapobiegać kokcydiozie
Fernando Lima
39. Z BIOMIN naturalnie przeciwko kokcydiozie
Luis Valenzuela
42. Wykorzystanie ziarna żyta jako źródła składników pokarmowych w żywieniu drobiu, cz. I
Sylwester Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek
46. Czy konsument jest gotowy na zmiany w branży jajczarskiej?
Monika Michalczuk, Ines Belkhodja, Anna Siennicka, Katarzyna Gawrońska
48. Dekada nowych możliwości
50. SARS-COV-2 – skrót odmieniany przez wszystkie przypadki
Aleksandra Porada
54. Źródła ptasiej grypy w kurniku
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
58. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
61. III Międzynarodowa Konferencja Techniczna Eimeriana Avia
62. Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
65. Polski eksport jaj konsumpcyjnych w 2019 r.
Katarzyna Gawrońska