2. Przepiórka japońska jako zwierzę laboratoryjne
Danuta Szczerbińska, Mateusz Bucław
6. Zastosowanie średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych w żywieniu drobiu
Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz
10. Czy nanocząstki związków wapnia mogą być alternatywą dla tradycyjnych źródeł tego pierwiastka?
Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Jan Niemiec
14. Dogadajmy się z sąsiadem
Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki
18. Czynniki wpływające na jakość skorup jaj
Andrew Robertson
22. Brojlery wolnorosnące? Déj? vu!
Andrzej Konarkowski
27. Tradycyjne i alternatywne metody dezynfekcji jaj wylęgowych, cz. II
Kamil Drabik, Justyna Batkowska
31. Prawidłowy poziom wilgotności w budynku inwentarskim warunkiem dobrostanu
Przemysław Marek
34. Kwasy organiczne przeciwko nekrotycznemu zapaleniu jelit u brojlerów, cz. II
Paweł Bury-Burzymski
38. COBRD i polski brojler Astra B
F. Brzóska
42. Wpływ żywienia na jakość jaj
Adam Mirowski
46. Muszle morskie produkt naturalny o szerokim spektrum działania
47. Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. VII
Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki
50. Wpływ hałasu na produkcyjność drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
54. Jajo z wolnego wybiegu
Karol Kaszperuk
58. Badania nad możliwością zastosowania fitoncydów w profilaktyce i terapii chorób drobiu
Andrzej Koncicki, Bartłomiej Tykałowski
60. Niemiła niespodzianka noworoczna
Aleksandra Porada
66. Tylko ukierunkowane działania mogą przynieść sukces
Artur Zalewski
70. Polskie kulinarne dziedzictwo – gęsina
Marek Pieszka, Halina Bielińska, Tadeusz Barowicz
73. Prof. dr hab. inż. dr h.c. Tadeusz Trziszka Honorowym Członkiem PO WPSA
75. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
76. Model Wyceny Kur Nieśnych KIPDiP. Opis konstrukcji i krytyka
Mariusz Szymyślik