Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2021

Kup teraz

Spis treści

2.Wyniki sztucznych lęgów bażanta złocistego

Kamil Kustra, Marcin W. Lis

6.Jak minimalizować stopień infekcji Campylobacter spp. na etapie produkcji pierwotnej, cz. I

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

12.W jakim celu dodaje się enzymy do pasz dla drobiu? Cz. I

Adam Mirowski

16.Czy zawsze kurnik musi być maksymalnie obsadzony?

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

19.Porównanie L-Argininy z kwasem guanidynooctowym (GAA) – wpływ na występowanie miopatii

Behnam Saremi

24.Inteligentne rozwiązania technologiczne w przemysłowej produkcji jaj

Przemysław Marek

27.Mikrobiom przewodu pokarmowego u drobiu

Aleksandra Bełdowska, Aleksandra Dunisławska, Maria Siwek

31.Choroba Mareka, cz. VI

Wojciech Kozdruń

35.Patogenne E. coli i Salmonella spp. w Europie: jak GalliPro® Fit może je powstrzymać?

Jean-Christophe Bodin, Katarzyna Walczyk

38.Białko zwierzęce w żywieniu drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

42.Kontrola jakości pasz dla drobiu

Franciszek Brzóska

46.Koło ratunkowe dla świeżego mięsa drobiowego w czasach COVID-19, cz. III

Katarzyna Jankowska

50.Mikroelementy a bezpieczeństwo żywności i kulawizny u ptaków

Dr Paco Fernández Lopez-Brea

52.Roszczenia z umów frankowych

Patrycja Amrozińska-Kasiak

56.Pasze wysokobiałkowe dla drobiu

Bogdan Śliwiński, Tadeusz Barowicz

60.Chemiczne metody zwalczania much w kurnikach

Stanisław Ignatowicz

66.Spółka jak kameleon czyli przekształcenie w służbie prowadzonej działalności rolniczej

Renata Karbowska-Kuźma

70.Z certyfikatem przez Europę Willkommen in Deutschland, cz. I

Jakub Urban, Ines Belkhodja, Monika Michalczuk

75.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

77.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

80.Jednodniowe kogutki kolejnym problemem dla polskiego drobiarstwa

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma