Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2019

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
2.    Jajko nie tylko źródłem składników odżywczych
       M. Pieszka, T. Barowicz
8.    Owady jako innowacyjne źródło tłuszczu paszowego
       B. Kierończyk, M. Rawski, A. Zaworska-Zakrzewska, A. Barc,
       W. Czekała
13. Preinkubacja jaj i nowe technologie klucia piskląt
       K. Damaziak, B. Kruzińska
18. Żywieniowe możliwości modulowania odporności, cz. I
       A. Mirowski
22. Widzieć jak drób
       R. Gilewski, S. Wężyk
27. Maksymalne wykorzystanie enzymów zwiększa opłacalność
       produkcji
       M. Bochenek, G. Gomes
30. Obrzeżki – niebezpieczne dla ludzi kleszcze gołębi
       K. Romaniuk
35. Ważna bioasekuracja, która zapobiega, a nie leczy, cz. II
       K. Jankowska
40. Czy uzysk masy piskląt to wciąż wiarygodny punkt odniesienia?
       R. A. Banwell
42. Wirusowe zapalenie wątroby u drobiu
       A. Dankowiakowska
45. Uciążliwość odorowa ferm drobiu, cz. II
       A. Konarkowski
48. Zastosowanie technologii ozonowania w dezynfekcji budynków inwentarskich dla drobiu
       P. Marek
52. Rola składników mineralnych w żywieniu drobiu, cz. I
       B. Króliczewska
56. Produkcja indyków w Polsce w 2018 r.
       M. Biegański
60. Wpływ pleśni i grzybów na drób
       J. Kulikowska
62. Zapotrzebowanie i jakość wody w amatorskim chowie kaczek
       J. Sobczak, T. Waligóra
65. Opatentowana technologia alg w służbie odporności i produkcji
       M. G. Suárez
68. Ogólna charakterystyka produkcji drobiu wodnego
       W. Kozdruń, H. Czekaj
72. Zagospodarowanie padłych ptaków z fermy
       H. G. Korytkowska
76. Konferencja PROHEALTH IV
79. BIOMIN FORUM Jachranka 2019
80. Squab – tuczone gołębie rzeźne to drób ekskluzywny, cz. II
       F. Brzóska
83. III Kujawskie spotkanie paszowe
84. Restrukturyzacja dla rolników
       A. Kuźma
89. Potencjał importowy rynku chińskiego oraz eksport drobiu do Chin z Polski i innych krajów UE
M. Szymyślik