Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2020
Spis treści
2.Czynniki wpływające na zdolność wylęgową jaj kurzych
Klaudia Wlaźlak
4.Żywieniowe możliwości radzenia sobie z zarazkami jelitowymi, cz. I
Adam Mirowski
8.Wspomagany rozród kur jako metoda poprawiająca wskaźniki reprodukcyjne
Agnieszka Murawska
12.Probiotyki i metabolity bakteryjne we wspieraniu mikrobioty jelitowej
Aleksandra Dunisławska, Maria Siwek
16.Drób w kuchni staropolskiej
Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek
20.Zapewnienie stałych korzyści w zakresie zarządzania stresem cieplnym przy użyciu wybranych frakcji drożdży
Łukasz Lewandowski
24.Opłacalność inwestycji w energetykę słoneczną
Przemysław Marek
28.Produkcja drobiarska i ochrona środowiska
Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
34.Żywienie kur niosek
Agata Dankowiakowska
37.Zastąpienie chlorku choliny betainą w celu poprawy wydajności i optymalizacji kosztów pasz
Maciej Bochenek, Bastian Hildebrand
40.Zależność między barwą skorupy a jakością jaj i wynikami reprodukcji bażantów łownych, cz. II
Sebastian Nowaczewski
44.Jak uzyskać mocną skorupę?
Henryka Grażyna Korytkowska
48.„Okno klucia”- czyli co wpływa na sychronizację wylęgu?
Dawid Ziobro, Justyna Batkowska, Kamil Drabik
52.Zearalenon u drobiu
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
55.Sytuacja przedsiębiorcy w ramach Tarczy antykryzysowej 3.0 i 4.0
Adam Kuźma
59.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
62.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
64.Rynek rolny
69.Handel mięsem drobiowym między Polską a Ukrainą
Mariusz Szymyślik