Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Konsumpcja jaj w gospodarstwach domowych w Polsce w ostatnich latach

Krystyna Świetlik

10.Niechłodnicze metody przechowalnictwa jaj konsumpcyjnych, cz. II

Kamil Drabik, Justyna Batkowska, Natalia Kanadys

14.Znaczenie jakości wody w wielkotowarowej produkcji drobiarskiej, cz. I

Wojciech Kozdruń, Agnieszka Nawrocka

19.Salmonella – zawsze „żywa”

Marta Krupa

22.Jak to, przecież były szczepione?! Cz. I

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

28.Znaczenie mikroflory przewodu pokarmowego dla organizmu, cz. II

Adam Mirowski

33.Szczepienie przeciw E.coli to szansa na zwiększony zysk

Łukasz Banucha

38.Upał w kurniku

Stanisław Wężyk

43.Tarcza 1.0-2.0 kontra COVID-19

Adam Kuźma

47.Utrzymanie wydajności brojlerów w warunkach stresu cieplnego

Łukasz Lewandowski

50.Fosfor w diecie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

53.Utrzymanie wysokiej produkcyjności drobiu w sytuacji porażenia toksynami Fusarium

Bastian Hildebrand, Maciej Bochenek, Maik Hinrichs

56.Czy wirusy wykończą polskie drobiarstwo?

Aleksandra Porada

60.Pasze sypkie, a granulowane w produkcji brojlera, cz.I

Jacek Ignaczak

62.Przechowywanie nawozu naturalnego w nawiązaniu do Programu azotanowego

Przemysław Marek

65.Peptydoglikany pochodzenia bakteryjnego obecne w przewodzie pokarmowym

Pietro Celi

68.Patogeneza zakażeń Mycoplasma synoviae u kur

Olimpia Kursa, Grzegorz Tomczyk, Anna Sawicka-Durkalec

71.Wysoce zjadliwa grypa ptaków H5N8 w Polsce w 2019/2020 roku, cz. I

Krzysztof Śmietanka

75.Wymagania dla wytwarzania i oceny produktów jajecznych w świetle wymagań Rozporządzenia (WE) nr 853/2004

Mirosław Michalski

78.Prof. dr hab. Bronisława Chełmońska - wspomnienie

Ewa Łukaszewicz

80.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

81.Kluczowe czynniki kształtujące polski eksport mięsa drobiowego na początku 2020 roku

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma