Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Przepiórka japońska jako ptak użytkowy i organizm modelowy

Danuta Szczerbińska, Mateusz Bucław

5.Szersze spojrzenie na kokcydiozę u kurcząt rzeźnych, cz. II

Marcin Przybyła, Sebastian Nowaczewski

10.Żywienie a wydziobywanie piór u drobiu

Adam Mirowski

13.Badanie powietrza w kurnikach – nowa metoda wykrywania Campylobacter

Kinga Wieczorek, Jacek Osek

17.Ustrzelić Campylobacter

Anna Majkowska, Lidia Markiewicz, Monika Zielińska, Iwona Kieda, Tomasz Jeliński, Marcin Nowicki

18.Technologia lęgu drobiu, cz. II

Jakub Biesek

22.Wpływ stresu oksydacyjnego na produkcyjność i status zdrowotny drobiu, cz. II

Krzysztof Lipiński

26.Nowoczesne oświetlenie LED dla FERM

28.Ograniczanie strat ciepła z budynków inwentarskich, cz. II

Przemysław Marek

32.Tradycyjne i alternatywne metody dezynfekcji jaj wylęgowych, cz. I

Kamil Drabik, Justyna Batkowska

36.Wybrane problemy zdrowotne kur utrzymywanych z dostępem do wybiegu w okresie zimy

Agnieszka Wnuk-Gnich

40.Kwasy organiczne przeciwko nekrotycznemu zapaleniu jelit u brojlerów, cz. I

Paweł Bury-Burzymski

44.Wyniki reprodukcyjne drobiu wodnego a warunki utrzymania

Ewa Gornowicz, Rafał Zwierzyński, Lidia Lewko

49.Jaja pozagniazdowe

Henryka Grażyna Korytkowska

52.Franchishing – przepis na noworoczny sukces!

Adam Kuźma

55.Więcej niż adsorbenty

Renata Olejniczak, Anneliese Mueller

58.Higiena pomieszczeń i obsługiprewencją zakażeń bakteriami Salmonella

Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras

62.Dzień otwarty kurnika z systemem wolierowym Bolegg Gallery firmy Vencomatic Group na FERMIE KAWKI

66.Początki chowu brojlerów w Polsce

Franciszek Brzóska

70. Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. VI

Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki

72.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

73.Oświadczenie KRD – IG w sprawie wystąpienia w 2019 roku pierwszego ogniska grypy ptaków u drobiu w Polsce

76.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

77.Rynek jaj – przewidywania na rok 2020

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma