2. Jajo kurze – źródło przeciwciał, cz. II
Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski
6. Barwa mięsa, cz. I
Milena Biegniewska, Rafał Biegniewski
10. Stres cieplny u drobiu, cz. II
Agata Dankowiakowska
18. Zioła - naturalne wsparcie w podniesieniu efektywności produkcji drobiarskiej
Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz
20. Niektóre parametry techniczne przenośników dla pasz
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
24. Podstawowe zasady immunoprofilaktyki choroby Mareka
Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj
28. Wpływ mikotoksyn na produkcyjność i zdrowie drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
32. Systemy pakowania mięsa drobiowego
Paulina Duma-Kocan
36. 5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia
Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński
38. Problemy z wentylacją w budynkach inwentarskich
Przemysław Marek
53. Uwarunkowania zużycia wody przez ptaki
Eugeniusz Herbut
46. Wpływ temperatury na rozwój zarodków kurzych, cz. II
Adam Mirowski
50. Rozkruszki w paszy i ich szkodliwość, cz. II
Stanisław Ignatowicz
53. Żywienie piskląt - najważniejszy start
Joanna Brzozowska
56. Analiza powiadomień w RASFF, cz. I
Michał Majewski, Hanna Turlewicz, Agata Wylandowska, Marta Strzelecka
60. Pasożytnicze choroby gołębi, cz. III
Konstanty Romaniuk
64. Wakacje bez drobiu
Adam Kuźma
68. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
70. Dzikie mandarynki w Polsce - jak wzbogaciliśmy się o nowy gatunek, cz. II
Łukasz Wardecki, Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli
73. III Konferencja Naukowa „Rolnictwo XXI Wieku – Problemy i Wyzwania”
Lidia Lewko
74. Kaczka krzyżówka – charakterystyka gatunku jako ptaka łownego, cz. I
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk, Dorota Szablicka
77. Schematy ruchów cenowych w skupie kurcząt rzeźnych w Polsce
Mariusz Szymyślik