Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2018


Spis treści
2.    Jajo kurze – źródło przeciwciał, cz. I
       B. Króliczewska, J. Króliczewski
6.    Czy jaja od kur różnych ras różnią się znacznie jakością?
       M. Wlaź, S. Nowaczewski
10. Czy masa jaja wpływa na jego wartość wylęgową?
       B. Nowak
12. Próbujmy działać z wyprzedzeniem
       T. Waligóra, J. Sobczak
18. Informacja o łańcuchu żywnościowym (FCI) jako element informacji o produkcie
       M. Tracz, A. Jackowska-Tracz, K. Anusz
21. Lepszej jakości jaja, a nie tylko ich więcej
       S. Kirwan, M. Benetto, Ł. Tyburski
24. Czy można zwiększyć udział pasz rzepakowych w mieszankach dla brojlerów?
       F. Brzóska
28. Stres cieplny u drobiu, cz. I
       A. Dankowiakowska
35. Raport z oceny właściwości antybakteryjnych preparatu
       Pulmomix Aero
       J. Wilczyński
37. Pasza sypka czy granulowana?
       S. Wężyk, R. Gilewski
42. Rozkruszki w paszy i ich szkodliwość, cz. I
       S. Ignatowicz
46. Kurnik z betonu komórkowego – dobór materiałów
50. Wpływ temperatury na rozwój zarodków kurzych, cz. I
       A. Mirowski
54. Aktualne dane na temat epidemiologii, diagnostyki
       i immunoprofilaktyki TRT, cz. III
       M. Śmiałek, A. Śmiałek, J. Kowalczyk, K. Bogusławska, A. Koncicki
59. Pasożytnicze choroby gołębi, cz. II
       K. Romaniuk
62. Raport z zanieczyszczenia pasz i materiałów mikotoksynami
65. Co warto wiedzieć przed budową kurnika
       K. Jankowska
68. Żywienie ma znaczenie – IV Konferencja DSM
70. Wykorzystanie zjawiska ewaporacji w efektywnym ochładzaniu powietrza w kurnikach
       P. Marek
76. Wytłoki z owoców i warzyw – zastosowanie w żywieniu drobiu
       D. Szablicka, M. Różewicz, K. Jakubowska
81. RODO - ostatni dzwonek!
       A. Kuźma
87. Jak zapewnić wysoką jakość jednodniowych piskląt?
88. Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. III
       M. Różewicz
90. Dzikie mandarynki w Polsce - jak wzbogaciliśmy się o nowy gatunek, cz. I
       Ł. Wardecki, A. Matuszewski, M. Łukasiewicz, F. Hayatli
92. VI WWC
93. Czy rynek mięsa drobiowego w Europie podlega mechanizmom wolnej konkurencji?
M. Szymyślik