Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Udział hormonu wzrostu w funkcjonowaniu układu rozrodczego kury

Anna Hrabia

6.Funkcjonalność żołądka mięśniowego u ptaków, cz.II

Bartosz Kierończyk, Zuzanna Mikołajczak, Mateusz Rawski, Damian Józefiak

12.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2018 roku, cz. II

Krystyna Świetlik

17.Mikotoksyny w paszach drobiu

Agata Dankowiakowska

20.Wpływ żywienia niosek na rozwój embrionalny i jakość piskląt

Henryka Grażyna Korytkowska

24.Zredukuj okno wylęgowe dzięki tym 3 zaleceniom

Eduardo Romanini

26.Produkcja brojlerów w USA

Franciszek Brzóska

31.Jak działają karboksylazy?

Marta Kubiś, Zuzanna Wiśniewska, Sebastian Kaczmarek

35.Czy forma D-Metioniny jest jedynym aminokwasem w formie D przekształcanym do formy L?

Behnam Saremi

38.Wydłużone cykle nieśności kur

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

43.Zdążyć przed zimą. Przygotowanie kurników na zimę

Agnieszka Wnuk-Gnich

48.Wpływ probiotyków na przewód pokarmowy, cz. II

Adam Mirowski

52.Korzyści ze stosowania dodatków ziołowych dla drobiu

Marta Sosińska-Wielawska, Marcin Różewicz

55.Zwalczanie gryzoni w fermach drobiarskich, cz. II

Stanisław Ignatowicz

59.Metody zwalczania pleśniakowca lśniącego, cz. I

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

65.Źródła ogrzewania budynków inwentarskich – alternatywy dla spalania paliw stałych

Przemysław Marek

69.Prosta spółka akcyjna

Adam Kuźma

72.JHJ – spotkanie szkoleniowe

74.Grupa ModerHatchEPI.eu pierwsza w Polsce wprowadziła nowatorską metodę produkcji piskląt

76.Problematyka niebieskiej barwy upierzenia u kur ozdobnych, cz. I

Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Maciej Miąsko, Agnieszka Wnuk-Gnich

78.Wspomnienie dr hab.Ewy Kapkowskiej, profesor UR

79.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

81.Import mięsa drobiowego do Unii Europejskiej z Brazylii i Tajlandii oraz jego wpływ na ceny w Europie

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma