Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2019
Spis treści
2.Udział hormonu wzrostu w funkcjonowaniu układu rozrodczego kury
Anna Hrabia
6.Funkcjonalność żołądka mięśniowego u ptaków, cz.II
Bartosz Kierończyk, Zuzanna Mikołajczak, Mateusz Rawski, Damian Józefiak
12.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2018 roku, cz. II
Krystyna Świetlik
17.Mikotoksyny w paszach drobiu
Agata Dankowiakowska
20.Wpływ żywienia niosek na rozwój embrionalny i jakość piskląt
Henryka Grażyna Korytkowska
24.Zredukuj okno wylęgowe dzięki tym 3 zaleceniom
Eduardo Romanini
26.Produkcja brojlerów w USA
Franciszek Brzóska
31.Jak działają karboksylazy?
Marta Kubiś, Zuzanna Wiśniewska, Sebastian Kaczmarek
35.Czy forma D-Metioniny jest jedynym aminokwasem w formie D przekształcanym do formy L?
Behnam Saremi
38.Wydłużone cykle nieśności kur
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
43.Zdążyć przed zimą. Przygotowanie kurników na zimę
Agnieszka Wnuk-Gnich
48.Wpływ probiotyków na przewód pokarmowy, cz. II
Adam Mirowski
52.Korzyści ze stosowania dodatków ziołowych dla drobiu
Marta Sosińska-Wielawska, Marcin Różewicz
55.Zwalczanie gryzoni w fermach drobiarskich, cz. II
Stanisław Ignatowicz
59.Metody zwalczania pleśniakowca lśniącego, cz. I
Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
65.Źródła ogrzewania budynków inwentarskich – alternatywy dla spalania paliw stałych
Przemysław Marek
69.Prosta spółka akcyjna
Adam Kuźma
72.JHJ – spotkanie szkoleniowe
74.Grupa ModerHatchEPI.eu pierwsza w Polsce wprowadziła nowatorską metodę produkcji piskląt
76.Problematyka niebieskiej barwy upierzenia u kur ozdobnych, cz. I
Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Maciej Miąsko, Agnieszka Wnuk-Gnich
78.Wspomnienie dr hab.Ewy Kapkowskiej, profesor UR
79.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
81.Import mięsa drobiowego do Unii Europejskiej z Brazylii i Tajlandii oraz jego wpływ na ceny w Europie
Mariusz Szymyślik