Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Ocena jakości jaj ekologicznych

Filip Wasiukiewicz, Danuta Szczerbińska, Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska

8.Czy żywić pełnym ziarnem? Cz. I

Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

12.Bioasekuracja w chowie wolnowybiegowym

Maciej Kucharski

15.Zdrowe jelita drobiu

Agata Dankowiakowska

21.Nowy TREND w żywieniu brojlerów

22.Czy system chowu decyduje o jakości jaj spożywczych?

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

26.Dobrostan ptaków w zależności od rodzaju podłoża w kurniku

Monika Michalczuk, Anna Siennicka, Ewelina Sitkiewicz, Wiktor Bendowski, Jakub Karwacki

30.Etyczne aspekty dobrostanu brojlerów kurzych, cz. II

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

33.Wpływ dodatku suszonych wytłoków owocowych na funkcjonowanie przewodu pokarmowego indyków, cz. II

Jerzy Juśkiewicz, Przemysław Zduńczyk

38.Antyoksydanty pokarmowe w żywieniu drobiu, cz. I

Adam Mirowski

42.Hydroksyanalog Metioniny (DL-HMTBA) i DL-Metionina może zostać zastąpiona przez 67% i 90,5% L-Metioniny

Behnam Saremi

46.Za i przeciw stosowaniu terapii fagowej

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

51.Dlaczego warto zakwaszać wodę? Cz. I

Katarzyna Jankowska

54.Zakażenie gęsi towarowych W31 parwowirusem DD i cirkowirusem GoCV

Wojciech Grudzień, Józef Szarek, Andrzej Dzikowski, Marta Krupa

57.Mączki i koncentraty rybne w żywieniu drobiu

Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka

60.50. Jubileuszowa Konferencja Naukowa Polanica Zdrój

62.20 lat Siedleckiego Latającego Uniwersytetu Drobiarskiego

64.Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. III

Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki

67.Drób wodny zdobywcą wielu nagród na II Regionalnej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Sielinku

Ewa Gornowicz, Rafał Zwierzyński

69.Produkcja jaj wylęgowych w Polsce za 2018 rok

Katarzyna Gawrońska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma