Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2019
Spis treści
2.Ocena jakości jaj ekologicznych
Filip Wasiukiewicz, Danuta Szczerbińska, Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska
8.Czy żywić pełnym ziarnem? Cz. I
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
12.Bioasekuracja w chowie wolnowybiegowym
Maciej Kucharski
15.Zdrowe jelita drobiu
Agata Dankowiakowska
21.Nowy TREND w żywieniu brojlerów
22.Czy system chowu decyduje o jakości jaj spożywczych?
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
26.Dobrostan ptaków w zależności od rodzaju podłoża w kurniku
Monika Michalczuk, Anna Siennicka, Ewelina Sitkiewicz, Wiktor Bendowski, Jakub Karwacki
30.Etyczne aspekty dobrostanu brojlerów kurzych, cz. II
Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
33.Wpływ dodatku suszonych wytłoków owocowych na funkcjonowanie przewodu pokarmowego indyków, cz. II
Jerzy Juśkiewicz, Przemysław Zduńczyk
38.Antyoksydanty pokarmowe w żywieniu drobiu, cz. I
Adam Mirowski
42.Hydroksyanalog Metioniny (DL-HMTBA) i DL-Metionina może zostać zastąpiona przez 67% i 90,5% L-Metioniny
Behnam Saremi
46.Za i przeciw stosowaniu terapii fagowej
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
51.Dlaczego warto zakwaszać wodę? Cz. I
Katarzyna Jankowska
54.Zakażenie gęsi towarowych W31 parwowirusem DD i cirkowirusem GoCV
Wojciech Grudzień, Józef Szarek, Andrzej Dzikowski, Marta Krupa
57.Mączki i koncentraty rybne w żywieniu drobiu
Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
60.50. Jubileuszowa Konferencja Naukowa Polanica Zdrój
62.20 lat Siedleckiego Latającego Uniwersytetu Drobiarskiego
64.Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. III
Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki
67.Drób wodny zdobywcą wielu nagród na II Regionalnej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Sielinku
Ewa Gornowicz, Rafał Zwierzyński
69.Produkcja jaj wylęgowych w Polsce za 2018 rok
Katarzyna Gawrońska