Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Jajko nie tylko źródłem składników odżywczych

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz

8.Owady jako innowacyjne źródło tłuszczu paszowego

Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Anita Zaworska-Zakrzewska, Aneta Barc,

Wojciech Czekała

13.Preinkubacja jaj i nowe technologie klucia piskląt

Krzysztof Damaziak, Brygida Kruzińska

18.Żywieniowe możliwości modulowania odporności, cz. I

Adam Mirowski

22.Widzieć jak drób

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

27.Maksymalne wykorzystanie enzymów zwiększa opłacalność produkcji

Maciej Bochenek, Gilson Gomes

30.Obrzeżki – niebezpieczne dla ludzi kleszcze gołębi

Konstanty Romaniuk

35.Ważna bioasekuracja, która zapobiega, a nie leczy, cz. II

Katarzyna Jankowska

40.Czy uzysk masy piskląt to wciąż wiarygodny punkt odniesienia?

R A. Banwell

42.Wirusowe zapalenie wątroby u drobiu

Agata Dankowiakowska

45.Uciążliwość odorowa ferm drobiu, cz. II

Andrzej Konarkowski

48.Zastosowanie technologii ozonowania w dezynfekcji budynków inwentarskich dla drobiu

Przemysław Marek

52.Rola składników mineralnych w żywieniu drobiu, cz. I

Bożena Króliczewska

56.Produkcja indyków w Polsce w 2018 r.

Marian Biegański

60.Wpływ pleśni i grzybów na drób

Joanna Kulikowska

62.Zapotrzebowanie i jakość wody w amatorskim chowie kaczek

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

65.Opatentowana technologia alg w służbie odporności i produkcji

Maria Garcia Suárez

68.Ogólna charakterystyka produkcji drobiu wodnego

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

72.Zagospodarowanie padłych ptaków z fermy

Henryka Grażyna Korytkowska

76.Konferencja PROHEALTH IV

79.BIOMIN FORUM Jachranka 2019

80.Squab – tuczone gołębie rzeźne to drób ekskluzywny, cz. II

Franciszek Brzóska

83.III Kujawskie spotkanie paszowe

84.Restrukturyzacja dla rolników

Adam Kuźma

89.Potencjał importowy rynku chińskiego oraz eksport drobiu do Chin z Polski i innych krajów UE

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma