Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2017

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
2.    Brak zasadności stosowania hormonu wzrostu w produkcji brojlerów
       M. Gajęcka, M. Gajęcki
8.    O historii gęsi
       T. Kołata
12.  Organiczne i nieorganiczne składniki mineralne w żywieniu stad rodzicielskich kur mięsnych
       S. Wężyk, R. Gilewski
16.  Zagrożenia i uciążliwości dla środowiska wynikające z obecności ferm drobiu. Metody ich ograniczania
       A. Dankowiakowska, M. Buzała
23.  Wpływ olejków eterycznych na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi kurcząt brojlerów
       M. Adaszyńska-Skwirzyńska
30.  Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego
       A. Mirowski
33.  Szczepienia - skuteczna metoda profilaktyki wielu chorób, cz. II
       M. Bednarczyk
36.  Doskonałość drożdży piwnych firmy Leiber w żywieniu drobiu
       A. Sobieraj
38.  Amorficzna ziemia okrzemkowa - jej właściwości i zastosowanie
       M. Wiewióra, M. Łukasiewicz
44.  Produkcja indyków w Polsce w 2016 r.
       M. Biegański
47.  Kampylobakterioza - coraz większy problem dla zdrowia publicznego!
       M. Majewski, P. Racewicz
52.  Kurniki jako zagrożenie dla środowiska, cz. II
       P. Marek
58.  Rynek kurcząt Premium stale rośnie
       P. van Boekholt
62.  Kwasy tłuszczowe n-3 w jajach oraz ich rola w prewencji chorób towarzyszących procesowi starzenia się organizmu człowieka
       K. Pietrzkiewicz, E. Bombik
66.  Kokcydiana - I Forum Drobiarskie
68.  Podatki (prawie) na nowo, cz. II
       A. Kuźma
71.  O jajku - historia z przymrużeniem oka
       M. Podbylska
72.  Nieantybiotykowe sposoby rozwiązywania problemu biegunki i niestrawności
       A. Juszczuk
74.  Bażant obrożny (Phasianus colchicus) - hodowla wolierowa, cz. I
       K. Jakubowska, M. Różewicz
77.  Ceva - razem budujemy nowe wzorce aby stworzyć wartość wykraczającą poza zdrowie zwierząt
78.  Oczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego
       J. Brzozowska
80.  Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
       E. Anders
82.  Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
86.  Skorupa jaja - od czego zależy jej barwa?
 D. Szablicka, M. Różewicz, K. Kaszperuk 

okladka


okladka