Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2018
Spis treści
2.Jakość indycząt po wylęgu cz. II
Emilia Mróz
8.Jakość mięsa pulard z trzech ras/rodów objętych programem ochrony
Józefa Krawczyk, Joanna Obrzut
14.Wczesny rozwój zarodkowy różnych gatunków drobiu
Martyna Lasoń
17.Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. III
Mirosław Michalski
21.Technologia in ovo w nowoczesnej produkcji drobiarskiej
Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek
24.Wykorzystanie amarantusa w żywieniu drobiu
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz
30.Biegunki u drobiu
Iwona Pijarska-Bińkowska
34.Energia z bonusem
Jarosław Iwaniuk
36.Modyfikacja wartości odżywczej jaja
Henryka Grażyna Korytkowska
40.Inwazja ptaszyńców w stadzie – zagrożenia i zwalczanie pasożyta
Kamila Bobrek, Łukasz Gaweł, Piotr Falkowski, Andrzej Gaweł
44.Wpływ niektórych czynników na mikrobiotę przewodu pokarmowego drobiu, cz. I
Andrzej Konarkowski
48.Wpływ stosowania Biolex MB 40 na wydajność rzeźną brojlerów
Andrzej Sobieraj
50.Skutki wysokich temperatur i zapobieganie stresowi cieplnemu u drobiu, cz. I
Kinga Cześnik, Dorota Witkowska
54.Ogrzewanie konwekcyjne na bazie ciepłej wody
Przemysł Marek
59.Rola enzymów w produkcji wolnej od antybiotyków
Maciej Bochenek, Rob ten Doeschate
62.Aminokwasy w żywieniu drobiu
Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
66.Sytuacja oraz znaczenie gospodarcze kuropatwy i bażanta łownego w Polsce
Weronika Kaczmarek, Sebastian Nowaczewski
70.Prebiotyki a odporność na antybiotyki
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
74.XXX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie
75.Dokąd zmierza polskie drobiarstwo?
Tomasz Szwaczkowski
77.Seminarium i Dzień Otwarty na fermie z Big Dutchman
78.Zarząd sukcesyjny przedsiębiorstwem osoby fizycznej
Patrycja Amrozińska-Kasiak
83.Zakaźne zapalenie oskrzeli kur
84.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
85.Kapłon - „starszy” brat brojlera
Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz, Mateusz Szudzik
88.Dynia - właściwości i zastosowanie w żywieniu drobiu
Agnieszka Wnuk-Gnich, Arkadiusz Matuszewski
91.Różnorodność upierzenia u ptaków domowych, cz. II
Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk - Gnich,Łukasz Wardecki,
Patrycja Florczuk-Kołomyja
93.Polski handel zagraniczny jajami w pierwszym półroczu 2018 r.
Mariusz Szymyślik