2. Hodowla i możliwe kierunki użytkowania perlic - rzeźny, nieśny oraz jako ptaki ozdobne, cz. I
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz
6. Cholina w żywieniu drobiu
Adam Mirowski
10. Jaja kurze jako nośnik chorobotwórczych mikroorganizmów
Przemysław Marek
16. Wybrane aspekty związane z immunosupresją u drobiu
Hanna Czekaj, Wojciech Kozdruń, Natalia Styś-Fijoł
19. Nutriad podsumowuje badania zawartości mykotoksyn w polskiej pszenicy i pszenżycie - 2016 Mycotoxin Survey
Radka Borutova
22. Immunostymulujące właściwości β-glukanu
Aleksandra Dunisławska, Małgorzata Radomska, Maria Siwek
26. Metody doskonalenia surowców paszowych poprzez zastosowanie zabiegów uszlachetniających, cz. I
Marcin Różewicz, Stanisław Laskowski
31. Dodatki paszowe o działaniu immunomodulacyjnym
Joanna Brzozowska
34. Probiotyki a prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego
Michał Jankowski
36. Uwaga na ektopasożyty drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
41. Ogniska wysoce zjadliwej grypy ptaków - podtyp H5N8 w Polsce
Michał Majewski, Przemysław Racewicz, Weronika Silna
46. Antybiotykowe stymulatory wzrostu w produkcji drobiarskiej
Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
51. Wpływ systemu chowu na dobrostan, zdrowie i zachowanie się kur nieśnych w czasie odchowu i produkcji
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
56. Kurkuma - jej zastosowanie i właściwości, cz. II
Katarzyna Mucha, Monika Łukasiewicz
60. Drobiarstwo łączy pokolenia
62. Nowe przepisy w zakresie minimalnego wynagrodzenia za pracę od 1 stycznia 2017 roku
Patrycja Amrozińska-Kasiak
66. Czy Polsce jest potrzebny Krajowy Plan Ochrony Antybiotyków
w Weterynarii?
Artur Zalewski
68. Wtrętowe zapalenie wątroby
Małgorzata Bednarczyk
72. Zimowe dokarmianie kuraków polnych
Agnieszka Wnuk-Gnich, Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski
75. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
Elżbieta Anders
76. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
80. Reasumpcja