Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Jajo kurze – źródło przeciwciał, cz. II

Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski

6.Barwa mięsa, cz. I

Milena Biegniewska, Rafał Biegniewski

10.Stres cieplny u drobiu, cz. II

Agata Dankowiakowska

18.Zioła - naturalne wsparcie w podniesieniu efektywności produkcji drobiarskiej

Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz

20.Niektóre parametry techniczne przenośników dla pasz

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

24.Podstawowe zasady immunoprofilaktyki choroby Mareka

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

28.Wpływ mikotoksyn na produkcyjność i zdrowie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

32.Systemy pakowania mięsa drobiowego

Paulina Duma-Kocan

36.5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia

Adam Steć, Arkadiusz Krzywiński

38.Problemy z wentylacją w budynkach inwentarskich

Przemysław Marek

53.Uwarunkowania zużycia wody przez ptaki

Eugeniusz Herbut

46.Wpływ temperatury na rozwój zarodków kurzych, cz. II

Adam Mirowski

50.Rozkruszki w paszy i ich szkodliwość, cz. II

Stanisław Ignatowicz

53.Żywienie piskląt - najważniejszy start

Joanna Brzozowska

56.Analiza powiadomień w RASFF, cz. I

Michał Majewski, Hanna Turlewicz, Agata Wylandowska, Marta Strzelecka

60.Pasożytnicze choroby gołębi, cz. III

Konstanty Romaniuk

64.Wakacje bez drobiu

Adam Kuźma

68.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

70.Dzikie mandarynki w Polsce - jak wzbogaciliśmy się o nowy gatunek, cz. II

Łukasz Wardecki, Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli

73.III Konferencja Naukowa „Rolnictwo XXI Wieku – Problemy i Wyzwania”

Lidia Lewko

74.Kaczka krzyżówka – charakterystyka gatunku jako ptaka łownego, cz. I

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk, Dorota Szablicka

77.Schematy ruchów cenowych w skupie kurcząt rzeźnych w Polsce

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma