Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Wymagania w zakresie produkcji drobiu i królików oraz eksportu na rynek niemiecki, cz. II

Klaus Damme

8.Atrezja pęcherzyków w jajniku ptaków

Dominika Wolak, Anna Hrabia

13.Ile włókna w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. I

Adam Mirowski

18.L-arginina - to lepsze wyniki zootechniczne i parametry tuszki u brojlerów

Diana Siebert

20.Brojlery mogą zjeść więcej

Andrzej Konarkowski

24.Jakość jaj Leghorna i Zielononóżki kuropatwianej z chowu przydomowego, cz. II

Karolina Kubacka, Julia Riedel

27.Mikroflora pasz w żywieniu drobiu

Joanna Brzozowska

30.Dzikie ptaki i metody ich oddalania od fermy drobiarskiej

Stanisław Ignatowicz

35.Współczesne aspekty żywienia reprodukcyjnych kur mięsnych

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

40.Błędy w żywieniu drobiu

Małgorzata Bednarczyk

45.Wpływ CO2 i CO na warunki dobrostanowe drobiu

Przemysław Marek

49.Stres oksydacyjny

Henryka Grażyna Korytkowska

53.Ograniczenia w egzekucji sądowej ze składników gospodarstwa rolnego

Adam Kuźma

57.Agro Trade z nową ofertą produktów

58.Kochanie, będziemy mieć jajko! cz. I

Magdalena Podbylska

60.Wady mięsa we współczesnym przemyśle drobiarskim

Giuseppe Maiorano

63.Ich atrybuty to skrzydła

Monika Łukasiewicz, Aleksandra Grabek, Wojciech Wójcik

68.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. III

Marcin Różewicz

70.Wykorzystanie ptasich piór w wędkarstwie muchowym

Agnieszka Wnuk-Gnich, Krzysztof Gnich

72.Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE

Elżbieta Anders

73.„Procedura uszlachetniania czynnego” w ukraińskim przywozie do UE

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma