Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Co może przynieść woda?

Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

8.Drożdże w żywieniu drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

12.Jakość próbek materiału biologicznego, a wyniki badań diagnostycznych

Hanna Czekaj, Wojciech Kozdruń, Natalia Styś-Fijoł, Karolina Piekarska

16.Zakażenia drobiu bakteriami z rodzaju Campylobacter oraz ich znaczenie dla zdrowia publicznego

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

22.Substancje aktywne preparatu Biocox oraz synergizm ich działania w walce z kokcydiozą

Andrzej Juszczuk, Łukasz Pączkowski

24.Wpływ selekcji genetycznej na różnice rozwojowe kur nieśnych i mięsnych

Agata Dankowiakowska, Mateusz Buzała

30.Odory w produkcji brojlerów, cz. II

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

36.Stop Gumboro na fermie

40.Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. II

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

44.Zaburzenia funkcjonowania jajowodu i ich konsekwencje u drobiu grzebiącego oraz ptaków ozdobnych

Joanna Kowalczyk, Marcin Śmiałek, Andrzej Koncicki

49.EKOPLON – Twój partner w biznesie!

Kamila Pytowska

50.Dezynfekcja w produkcji drobiarskiej, cz. I

Małgorzata Bednarczyk

54.Dobrostan kurcząt brojlerów według GAP

Andrzej Konarkowski

59.Utylizacja drobiu na fermie elementem skutecznej Bioasekuracji!

62.Niemożliwe, a jednak możliwe - zatrucia u drobiu

Katarzyna Jankowska

68.Żywienie a stan zdrowotny wątroby, cz. II

Adam Mirowski

72.Umowa jako stosunek zobowiązaniowy

Patrycja Amrozińska-Kasiak

75.5 lat ModernHatch

76.Jakość gęsi z Polski

Joanna Brzozowska

79.Proces zmiany upierzenia kur niosek w chowie ekstensywnym - jego fizjologiczny i ekonomiczny aspekt

Dorota Szablicka, Marcin Różewicz

82.I edycja Agro Days. Dni Hodowcy 2017 za nami

84.Nowoczesne biogazownie z podziemnymi komorami fermentacyjnymi z USA nową szansą dla polskich producentów drobiu

Michał Majewicz

87.Wysoce zjadliwa grypa ptaków H5 2016-2017

88.HATCHING EGGS FARMS Sp. z o.o. otwiera nową fermę

90.XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie

92.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

94.Makuch rzepakowy jako komponent mieszanek paszowych dla kurcząt brojlerów

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz, Teresa Banaszkiewicz

97.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma