Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Projekt zmian w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia

Franciszek Brzóska

10.Antybiotyki i chemioterapeutyki - czy to jedyna droga do zapewnienia zdrowia drobiu rzeźnego?

Michał Majewski, Leszek Dziubdziela, Hanna Turlewicz, Marta Strzelecka,

Agata Wylandowska

18.Bakteriostatyczny wpływ drożdży piwowarskich Leiber na produkcje drobiu

Andrzej Sobieraj

20.Możliwości i ograniczenia w wykorzystaniu soi pochodzącej z odmian non-GMO z krajowej uprawy

Marcin Różewicz

26.Odory w produkcji brojlerów, cz. I

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

32.Maksymalizacja korzyści z zastosowania fitazy

Luke Barnard

36.Ptaszyniec - intruz w kurniku

Henryka Grażyna Korytkowska

40.Ograniczanie emisji amoniaku, pyłów i odorów w produkcjidrobiarskiej, cz. III

Przemysław Marek

46.Ograniczanie zużycia antybiotyków w nowoczesnych systemach produkcji brojlerów

Mark Karimi, Artur Bzorski

48.Środowiskowe i genetyczne uwarunkowanie wodobrzusza

Dominika Wojciechowska, Tomasz Szwaczkowski

52.Żywienie a stan zdrowotny wątroby, cz. I

Adam Mirowski

56.Nowoczesna produkcja jaj w systemach alternatywnych

58.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. IV

Renata Rosiek, Marcin W. Lis

62.Synergizm działania substancji aktywnych preparatów Biotix i Defungal Plus w walce z chorobami wywołanymi przez grzyby

Agata Andrzejewska-Zasiadczyk

64.Doskonalenie genetyczne populacji drobiu

Tomasz Szwaczkowski

66.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

67.EKOPLON - Twój partner w biznesie!

68.Ochrona danych osobowych

Adam Kuźma

75.Polski drób jest bezkonkurencyjny

76.Mutacja barwna upierzenia bażanta łownego a jakość jaj

Sebastian Nowaczewski, Edyta Kaczmarkiewicz

80.25 lecie Agro-Trade Sp. z o.o.

81.Gruźlica i gruźlica rzekoma ptaków

Małgorzata Bednarczyk

84.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

88.Notowania

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma