Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2017
Spis treści
2.Projekt zmian w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Franciszek Brzóska
10.Antybiotyki i chemioterapeutyki - czy to jedyna droga do zapewnienia zdrowia drobiu rzeźnego?
Michał Majewski, Leszek Dziubdziela, Hanna Turlewicz, Marta Strzelecka,
Agata Wylandowska
18.Bakteriostatyczny wpływ drożdży piwowarskich Leiber na produkcje drobiu
Andrzej Sobieraj
20.Możliwości i ograniczenia w wykorzystaniu soi pochodzącej z odmian non-GMO z krajowej uprawy
Marcin Różewicz
26.Odory w produkcji brojlerów, cz. I
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
32.Maksymalizacja korzyści z zastosowania fitazy
Luke Barnard
36.Ptaszyniec - intruz w kurniku
Henryka Grażyna Korytkowska
40.Ograniczanie emisji amoniaku, pyłów i odorów w produkcjidrobiarskiej, cz. III
Przemysław Marek
46.Ograniczanie zużycia antybiotyków w nowoczesnych systemach produkcji brojlerów
Mark Karimi, Artur Bzorski
48.Środowiskowe i genetyczne uwarunkowanie wodobrzusza
Dominika Wojciechowska, Tomasz Szwaczkowski
52.Żywienie a stan zdrowotny wątroby, cz. I
Adam Mirowski
56.Nowoczesna produkcja jaj w systemach alternatywnych
58.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. IV
Renata Rosiek, Marcin W. Lis
62.Synergizm działania substancji aktywnych preparatów Biotix i Defungal Plus w walce z chorobami wywołanymi przez grzyby
Agata Andrzejewska-Zasiadczyk
64.Doskonalenie genetyczne populacji drobiu
Tomasz Szwaczkowski
66.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
Elżbieta Anders
67.EKOPLON - Twój partner w biznesie!
68.Ochrona danych osobowych
Adam Kuźma
75.Polski drób jest bezkonkurencyjny
76.Mutacja barwna upierzenia bażanta łownego a jakość jaj
Sebastian Nowaczewski, Edyta Kaczmarkiewicz
80.25 lecie Agro-Trade Sp. z o.o.
81.Gruźlica i gruźlica rzekoma ptaków
Małgorzata Bednarczyk
84.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
88.Notowania