Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Kwasy humusowe jako dodatek paszowy dla drobiu

Marcin Różewicz

8.Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. I

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

12.Wykorzystanie znajomości zachowań gryzoni do ich zwalczania na fermach drobiarskich

Stanisław Ignatowicz

18.Wyróżniki jakości sensorycznej mięsa drobiowego

Paulina Duma-Kocan, Elżbieta Tyksińska

21.Ograniczanie emisji amoniaku, pyłów i odorów w produkcji drobiarskiej, cz. II

Przemysław Marek

26.Co warto wiedzieć przed budową kurnika?

30.Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. III

Adam Mirowski

34.Wartości odżywcze mięsa drobiowego, cz. II

Maria Wiechetek

38.Wspomaganie układu immunologicznego w okresie infekcji wirusowych z wykorzystaniem Naturobioterapii

Albert Nakielski, Dariusz Ziemak

40.Roślinne immunostymulatory w produkcji drobiu

Jarosław Króliczewski, Bożena Króliczewska

48.Narządy zmysłów ptaków

Małgorzata Bednarczyk

51.Integralność układu pokarmowego brojlerów, a opłacalność produkcji drobiarskiej

Gwendolyn Jones

54.Behawior drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

60.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. III

Renata Rosiek, Marcin W. Lis

64.Jak optymalnie wykorzystać wszystkie możliwości dodatków paszowych?

Daniel Ramirez, Tim Goossens

68.Cellulitis drobiu

Agata Dankowiakowska, Mateusz Buzała

72.Dziczyzna z kuropatwy polnej

Agnieszka Wnuk-Gnich, Monika Łukasiewicz,Arkadiusz Matuszewski

76.Prawne aspekty zwalczania chorób zakaźnych drobiu

Patrycja Amrozińska-Kasiak

80.Przypadki zapalenia steku (Cloacitis) w stadzie zielononóżek kuropatwianych

Maciej Kucharski

82.Dzikie ptaki i ich migracje jako przyczyna rozprzestrzeniania się grypy ptaków

Marta Sosińska-Wielawska, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk

89.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma