Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2017
Spis treści
2.Kwasy humusowe jako dodatek paszowy dla drobiu
Marcin Różewicz
8.Jakie elementy powinna zawierać metodyka badań i oceny urządzeń dla drobiu? Cz. I
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
12.Wykorzystanie znajomości zachowań gryzoni do ich zwalczania na fermach drobiarskich
Stanisław Ignatowicz
18.Wyróżniki jakości sensorycznej mięsa drobiowego
Paulina Duma-Kocan, Elżbieta Tyksińska
21.Ograniczanie emisji amoniaku, pyłów i odorów w produkcji drobiarskiej, cz. II
Przemysław Marek
26.Co warto wiedzieć przed budową kurnika?
30.Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. III
Adam Mirowski
34.Wartości odżywcze mięsa drobiowego, cz. II
Maria Wiechetek
38.Wspomaganie układu immunologicznego w okresie infekcji wirusowych z wykorzystaniem Naturobioterapii
Albert Nakielski, Dariusz Ziemak
40.Roślinne immunostymulatory w produkcji drobiu
Jarosław Króliczewski, Bożena Króliczewska
48.Narządy zmysłów ptaków
Małgorzata Bednarczyk
51.Integralność układu pokarmowego brojlerów, a opłacalność produkcji drobiarskiej
Gwendolyn Jones
54.Behawior drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
60.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. III
Renata Rosiek, Marcin W. Lis
64.Jak optymalnie wykorzystać wszystkie możliwości dodatków paszowych?
Daniel Ramirez, Tim Goossens
68.Cellulitis drobiu
Agata Dankowiakowska, Mateusz Buzała
72.Dziczyzna z kuropatwy polnej
Agnieszka Wnuk-Gnich, Monika Łukasiewicz,Arkadiusz Matuszewski
76.Prawne aspekty zwalczania chorób zakaźnych drobiu
Patrycja Amrozińska-Kasiak
80.Przypadki zapalenia steku (Cloacitis) w stadzie zielononóżek kuropatwianych
Maciej Kucharski
82.Dzikie ptaki i ich migracje jako przyczyna rozprzestrzeniania się grypy ptaków
Marta Sosińska-Wielawska, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk
89.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz