Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Kapłony, pulardy i kury rosołowe jako oferta produkcji niszowej

Józefa Krawczyk, Jolanta Calik, Joanna Obrzut

10.Alternatywne technologie odchowu kurcząt rzeźnych szansą na dywersyfikację produkcji

mięsa drobiowego

Monika Michalczuk, Anna Siennicka

14.Pobieranie próbek pasz do badań laboratoryjnych - aspekty prawne i normalizacyjne, cz. II

Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński

20.Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. II

Adam Mirowski

23.Kokcydioza indyków - etiologia, patogeneza, diagnostyka i zapobieganie

Joanna Urbanowicz, Piotr Falkowski, Łukasz Gaweł

28.Szczegółowe wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów drobiarskich, cz. II

Mirosław Michalski

34.Kurczęta wolno rosnące z chowu wybiegowego - oferta dla wymagających konsumentów mięsa drobiowego

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

40.Ograniczanie emisji amoniaku, pyłów i odorów w produkcji drobiarskiej, cz. I

Przemysław Marek

44.Mikroelementy - ich dystrybucja w paszy ma znaczenie

Kurt Perryman, Renata Olejniczak

46.Wirus Choroby Derzsy’ego - zagrożenie dla stad gęsi i kaczek piżmowych

Marta Sosińska-Wielawska, Małgorzata Bednarczyk, Marcin Różewicz

50.Wartości odżywcze mięsa drobiowego, cz. I

Maria Wiechetek

54.Naturobioterapia, czyli zaawansowana technologicznie metoda wykorzystująca potencjał ziół

Łukasz Pączkowski, Andrzej Juszczuk

56.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. II

Renata Rosiek, Marcin W. Lis

60.EKOPLON - Twój partner w biznesie!

Kamila Pytowska

62.Restrukturyzacja zadłużenia i struktury organizacyjnej przedsiębiorstwa - nawet jeżeli wszystko idzie źle, pamiętaj, że samolot startuje pod wiatr

Adam Kuźma

64.Aktualne problemy w patologii drobiu

66.Akty terrorystyczne w łańcuchu żywnościowym. Aktualne wyzwania w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności

Michał Majewski, Przemysław Racewicz, Hanna Turlewicz, Marta Strzelecka, Agata Wylandowska

72.Znaczenie enzymów antyoksydacyjnych w kontekście drobiu rzeźnego

Anna Wilkanowska

77.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

78.Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej

80.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

84.XLVII KONKURS Produkty Najwyższej Jakości

Lidia Lewko, Ewa Gornowicz

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma