Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2017

Kup teraz

Spis treści

3.Radość z udanych 25 lat inspiracją na kolejne ćwierć wieku!

Maciej Pawlak

8.Profilaktyka kokcydiozy drobiu: zastosowanie naturalnych metod żywieniowych

Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz

18.Projekt ustawy o znakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów

genetycznie zmodyfikowanych oraz o zmianie niektórych innych ustaw

Franciszek Brzóska

24.Szczepionka autogeniczna, czyli jak wyhodować zdrowe stado?

26.Szczegółowe wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów drobiarskich, cz. I

Mirosław Michalski

32.Biotix - innowacyjna i efektywna mieszanina stabilizowanych i standaryzowanych fitoncydów BioPoint

Agata Andrzejewska-Zasiadczyk

34.Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. I.

Adam Mirowski

38.Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. I

Renata Tomza, Marcin W. Lis

46.Strefa komfortu i dyskomfortu cieplnego (stres cieplny) w cyklu produkcyjnym drobiu

Katarzyna Jankowska

53.Zakażenia Salmonella Gallinarum Pullorum - problem aktualny czy archiwalny?

Piotr Florczyk, Ewa Fidos

56.Pobieranie próbek pasz do badań laboratoryjnych - aspekty prawne i normalizacyjne, cz. I

Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński

62.Kury nie znoszą jaj! Dlaczego?

Andrzej Konarkowski

66.Powodzenie w chowie drobiu... Bioasekuracja probiotykami

Sławomir Gacka

70.Jak oszczędzać energię elektryczną w kurniku? cz. II

Przemysław Marek

74.Czy szczepienie indyków przeciwko chorobie Mareka jest uzasadnione?

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Adam Śmiałek, Andrzej Koncicki

80.Powiedz STOP antybiotykooporności!

Joanna Kanikuła

82.Czynniki wpływające na przebieg subklinicznej mikotoksykozy sporyszowej u brojlerów

Magda Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki

89.Firma BODEX ze Szczercowa od 25 lat jest producentem naczep i przyczep

Radosław Kardacki

90.Czynniki wpływające na czas trwania klucia oraz jakość jednodniowych piskląt brojlerów

Błażej Nowak

94.XXISympozjum DrobiarskieZAKOPANE 2017

96.Najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne w mięsie drobiowym...

Agnieszka Jackowska-Tracz, Michał Tracz, Krzysztof Anusz

100.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2016 roku na tle ekonomicznych uwarunkowań

Krystyna Świetlik

106.Zasady wykonywania zawodu lekarza weterynarii

Patrycja Amrozińska-Kasiak

109.25-lecie Trouw Nutrition Polska

110.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

112.Hałas w kurniku

Henryka Grażyna Korytkowska

117.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

121.Obwieszczenia

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma