Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Brak zasadności stosowania hormonu wzrostu w produkcji brojlerów

Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

8.O historii gęsi

Tomasz Kołata

12.Organiczne i nieorganiczne składniki mineralne w żywieniu stad rodzicielskich kur mięsnych

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

16.Zagrożenia i uciążliwości dla środowiska wynikające z obecności ferm drobiu. Metody ich ograniczania

Agata Dankowiakowska, Mateusz Buzała

23.Wpływ olejków eterycznych na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi kurcząt brojlerów

Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska

30.Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego

Adam Mirowski

33.Szczepienia - skuteczna metoda profilaktyki wielu chorób, cz. II

Małgorzata Bednarczyk

36.Doskonałość drożdży piwnych firmy Leiber w żywieniu drobiu

Andrzej Sobieraj

38.Amorficzna ziemia okrzemkowa - jej właściwości i zastosowanie

Małgorzata Wiewióra, Monika Łukasiewicz

44.Produkcja indyków w Polsce w 2016 r.

Marian Biegański

47.Kampylobakterioza - coraz większy problem dla zdrowia publicznego!

Michał Majewski, Przemysław Racewicz

52.Kurniki jako zagrożenie dla środowiska, cz. II

Przemysław Marek

58.Rynek kurcząt Premium stale rośnie

Paul van Boekholt

62.Kwasy tłuszczowe n-3 w jajach oraz ich rola w prewencji chorób

towarzyszących procesowi starzenia się organizmu człowieka

Katarzyna Pietrzkiewicz, Elżbieta Bombik

66.Kokcydiana - I Forum Drobiarskie

68.Podatki (prawie) na nowo, cz. II

Adam Kuźma

71.O jajku - historia z przymrużeniem oka

Magda Podbylska

72.Nieantybiotykowe sposoby rozwiązywania problemu biegunki i niestrawności

Andrzej Juszczuk

74.Bażant obrożny (Phasianus colchicus) - hodowla wolierowa, cz. I

Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz

77.Ceva - razem budujemy nowe wzorce aby stworzyć wartość wykraczającą poza zdrowie zwierząt

78.Oczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego

Joanna Brzozowska

80. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

82.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

86.Skorupa jaja - od czego zależy jej barwa?

Dorota Szablicka, Marcin Różewicz, Karol Kaszperuk

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma