Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2017
Spis treści
2.Brak zasadności stosowania hormonu wzrostu w produkcji brojlerów
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
8.O historii gęsi
Tomasz Kołata
12.Organiczne i nieorganiczne składniki mineralne w żywieniu stad rodzicielskich kur mięsnych
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
16.Zagrożenia i uciążliwości dla środowiska wynikające z obecności ferm drobiu. Metody ich ograniczania
Agata Dankowiakowska, Mateusz Buzała
23.Wpływ olejków eterycznych na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi kurcząt brojlerów
Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska
30.Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego
Adam Mirowski
33.Szczepienia - skuteczna metoda profilaktyki wielu chorób, cz. II
Małgorzata Bednarczyk
36.Doskonałość drożdży piwnych firmy Leiber w żywieniu drobiu
Andrzej Sobieraj
38.Amorficzna ziemia okrzemkowa - jej właściwości i zastosowanie
Małgorzata Wiewióra, Monika Łukasiewicz
44.Produkcja indyków w Polsce w 2016 r.
Marian Biegański
47.Kampylobakterioza - coraz większy problem dla zdrowia publicznego!
Michał Majewski, Przemysław Racewicz
52.Kurniki jako zagrożenie dla środowiska, cz. II
Przemysław Marek
58.Rynek kurcząt Premium stale rośnie
Paul van Boekholt
62.Kwasy tłuszczowe n-3 w jajach oraz ich rola w prewencji chorób
towarzyszących procesowi starzenia się organizmu człowieka
Katarzyna Pietrzkiewicz, Elżbieta Bombik
66.Kokcydiana - I Forum Drobiarskie
68.Podatki (prawie) na nowo, cz. II
Adam Kuźma
71.O jajku - historia z przymrużeniem oka
Magda Podbylska
72.Nieantybiotykowe sposoby rozwiązywania problemu biegunki i niestrawności
Andrzej Juszczuk
74.Bażant obrożny (Phasianus colchicus) - hodowla wolierowa, cz. I
Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz
77.Ceva - razem budujemy nowe wzorce aby stworzyć wartość wykraczającą poza zdrowie zwierząt
78.Oczyszczanie ścieków z przemysłu mięsnego
Joanna Brzozowska
80. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
Elżbieta Anders
82.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
86.Skorupa jaja - od czego zależy jej barwa?
Dorota Szablicka, Marcin Różewicz, Karol Kaszperuk