Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Hodowla i możliwe kierunki użytkowania perlic - rzeźny, nieśny oraz jako ptaki ozdobne, cz. I

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

6.Cholina w żywieniu drobiu

Adam Mirowski

10.Jaja kurze jako nośnik chorobotwórczych mikroorganizmów

Przemysław Marek

16.Wybrane aspekty związane z immunosupresją u drobiu

Hanna Czekaj, Wojciech Kozdruń, Natalia Styś-Fijoł

19.Nutriad podsumowuje badania zawartości mykotoksyn w polskiej pszenicy i pszenżycie - 2016 Mycotoxin Survey

Radka Borutova

22.Immunostymulujące właściwości β-glukanu

Aleksandra Dunisławska, Małgorzata Radomska, Maria Siwek

26.Metody doskonalenia surowców paszowych poprzez zastosowanie zabiegów uszlachetniających, cz. I

Marcin Różewicz, Stanisław Laskowski

31.Dodatki paszowe o działaniu immunomodulacyjnym

Joanna Brzozowska

34.Probiotyki a prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego

Michał Jankowski

36.Uwaga na ektopasożyty drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

41.Ogniska wysoce zjadliwej grypy ptaków - podtyp H5N8 w Polsce

Michał Majewski, Przemysław Racewicz, Weronika Silna

46.Antybiotykowe stymulatory wzrostu w produkcji drobiarskiej

Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka

51.Wpływ systemu chowu na dobrostan, zdrowie i zachowanie się kur nieśnych w czasie odchowu i produkcji

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

56.Kurkuma - jej zastosowanie i właściwości, cz. II

Katarzyna Mucha, Monika Łukasiewicz

60.Drobiarstwo łączy pokolenia

62.Nowe przepisy w zakresie minimalnego wynagrodzenia za pracę od 1 stycznia 2017 roku

Patrycja Amrozińska-Kasiak

66.Czy Polsce jest potrzebny Krajowy Plan Ochrony Antybiotyków

w Weterynarii?

Artur Zalewski

68.Wtrętowe zapalenie wątroby

Małgorzata Bednarczyk

72.Zimowe dokarmianie kuraków polnych

Agnieszka Wnuk-Gnich, Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski

75.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

76.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

80.Reasumpcja

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma