Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2017
Spis treści
2.Hodowla i możliwe kierunki użytkowania perlic - rzeźny, nieśny oraz jako ptaki ozdobne, cz. I
Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz
6.Cholina w żywieniu drobiu
Adam Mirowski
10.Jaja kurze jako nośnik chorobotwórczych mikroorganizmów
Przemysław Marek
16.Wybrane aspekty związane z immunosupresją u drobiu
Hanna Czekaj, Wojciech Kozdruń, Natalia Styś-Fijoł
19.Nutriad podsumowuje badania zawartości mykotoksyn w polskiej pszenicy i pszenżycie - 2016 Mycotoxin Survey
Radka Borutova
22.Immunostymulujące właściwości β-glukanu
Aleksandra Dunisławska, Małgorzata Radomska, Maria Siwek
26.Metody doskonalenia surowców paszowych poprzez zastosowanie zabiegów uszlachetniających, cz. I
Marcin Różewicz, Stanisław Laskowski
31.Dodatki paszowe o działaniu immunomodulacyjnym
Joanna Brzozowska
34.Probiotyki a prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego
Michał Jankowski
36.Uwaga na ektopasożyty drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
41.Ogniska wysoce zjadliwej grypy ptaków - podtyp H5N8 w Polsce
Michał Majewski, Przemysław Racewicz, Weronika Silna
46.Antybiotykowe stymulatory wzrostu w produkcji drobiarskiej
Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka
51.Wpływ systemu chowu na dobrostan, zdrowie i zachowanie się kur nieśnych w czasie odchowu i produkcji
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
56.Kurkuma - jej zastosowanie i właściwości, cz. II
Katarzyna Mucha, Monika Łukasiewicz
60.Drobiarstwo łączy pokolenia
62.Nowe przepisy w zakresie minimalnego wynagrodzenia za pracę od 1 stycznia 2017 roku
Patrycja Amrozińska-Kasiak
66.Czy Polsce jest potrzebny Krajowy Plan Ochrony Antybiotyków
w Weterynarii?
Artur Zalewski
68.Wtrętowe zapalenie wątroby
Małgorzata Bednarczyk
72.Zimowe dokarmianie kuraków polnych
Agnieszka Wnuk-Gnich, Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski
75.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
Elżbieta Anders
76.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
80.Reasumpcja