Spis treści
2.
|
Odpad inkubacyjny to źródło informacji o jakości jaj i przebiegu lęgu indyków
Emilia Mróz, Aneta Orłowska, Tomasz Jabłoński
|
6.
|
Zachowanie drobiu jako wskaźnik dobrostanu
Anna Wójcik
|
10.
|
Oddziaływanie niektórych radionuklidów środowiska przyrodniczego na procesy stymulacyjne, jakościowe u kur oraz bezpieczeństwo zdrowotne produktów spożywczych, drobiarskich i roślinnych cz. II
Henryk Maciołek, Dorota Łukomska |
14.
|
Produkty regionalne i tradycyjne, a produkty z drobiu
Ewa Gornowicz
|
20.
|
Sterowanie temperaturą w kurniku
Zbigniew Domagalski
|
24.
|
Wieloskładnikowe ziołowe preparaty potwierdzają skuteczność w przeciwdziałaniu liniowemu przenoszeniu IBD (zakaźnego zapalenia torby Fabrycjusza)
M. A. Mujeeb Ather |
27.
|
Wskaźniki hematologiczne ptaków jako źródło cennych informacji
Sebastian Nowaczewski
|
30.
|
Dlaczego trudno utrzymać właściwe warunki środowiskowe w kurnikach z chowem klatkowym?
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra |
32.
|
HERBIVIT innowacyjna kompozycja witamin i ziół
Marta Rudzińska
|
34.
|
Prezentacja rodzimych ras i odmian drobiu na XXIII Krajowej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Poznaniu
Józefa Krawczyk |
36.
|
Wybrane aspekty wytwarzania i stosowania pasz leczniczych w produkcji drobiarskiej
Krzysztof Kwiatek |
41.
|
Znaczenie właściwej higieny ściółki dla ochrony mikrobiologicznej indyków i brojlerów
Tom Rehbeger
|
45.
|
Zapobieganie chorobom immunosupresyjnym w produkcji drobiarskiej poprzez stosowanie nowoczesnej immunoprofilaktyki
Mariusz Urbanowski |
50.
|
Sztuczna inseminacja ptaków
Ewa Łukaszewicz
|
53.
|
Rola wirusów w enteropatiach u indyków
Katarzyna DomańskaBlicharz, Zenon Minta
|
56.
|
Co właściciel gospodarstwa agroturystycznego powinien wiedzieć o drobiu i jego chorobach?
Konstanty Romaniuk |
58.
|
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska |
60.
|
Drobiarstwo na XIII Kongresie PTNW
|
62.
|
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
|
64.
|
Reasumpcja Rynek Pasz
|