Numery archiwalne :: Bieżący numer>>
..................................................................................................
..................................................................................................
Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - Numer 7/2008
Spis treści
2.
|
Czasowe i geograficzne aspekty a dynamika rozwoju światowej produkcji mięsa drobiowego w latach 1970-2006 i do 2016 roku
Stanisław Wężyk |
|
8.
|
Tajemnice kurzej czerni
Monika Łukasiewicz
|
|
12.
|
Zielononóżka kuropatwiana w ekologicznym gospodarstwie
Józefa Krawczyk
|
|
16.
|
Ochrona zasobów genetycznych drobiu
Anna Wolc, John Woolliams, Tomasz Szwaczkowski
|
|
19.
|
Przyczyny zewnętrzne i wewnętrzne kryzysu w firmie
Ryszard Stulich
|
|
22.
|
Determinacja płci u ptaków
Andrzej Sechman, Janusz Rząsa
|
|
26.
|
Perlice ptaki uatrakcyjniające gospodarstwa agroturystyczne
Konstanty Romaniuk
|
|
28.
|
XVII Sympozjum Drobiarskie HUBBARD POLSKA
|
|
30.
|
OSMOZAN nie pozwól im uschnąć!
Honorata Wąsowicz
|
|
32.
|
Wychów gąsiąt reprodukcyjnych cz. II
Adam Mazanowski
|
|
36.
|
Produkcja drobiu i jaj w Europie Wschodniej jest większa od średniej produkcji na świecie
|
|
40.
|
Higiena jaj wylęgowych
Anna Kucharska
|
|
44.
|
Konferencja Intervet ScheringPlough Animal Health w Sterdyniu
|
|
46.
|
Zakażenia Clostridium perfringens u drobiu - cz. I
Bożena Olczyk, Henryk Maciołek, Joanna Chinalska |
|
52.
|
Cukrowy koktajl dla głodzonych kurcząt
Andrzej Konarkowski
|
|
54.
|
XII Sympozjum Drobiarskie
|
|
56.
|
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska |
|
58.
|
Spotkanie producentów drobiu z Południowej Polski - LNB POLAND
|
|
60.
|
Informacje
|