Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2016

Kup teraz

Spis treści

2.Funkcjonalność wola w przypadku drobiu, cz. I

Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Jakub Długosz, Sylwester Świątkiewicz, Damian Józefiak

6.Jaja głuszców (Tetrao urogallus): skorupy bez tajemnic

Joanna Rosenberger, Ewa Łukaszewicz, Artur Kowalczyk, Zenon Rzońca

12.Biodostępność niwalenolu u drobiu

Magda Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki

18.Przypadek prawdopodobnego zatrucia mocznikiem kurcząt brojlerów

Bożena Olczyk

20.Syndrom spadku nieśności

Małgorzata Bednarczyk

22.Wpływ selenu i jego źródła w żywieniu drobiu

Joanna Brzozowska

24.Badania naukowe podstawą postępu i doskonalenia technologii chowu

drobiu, cz. II

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

30.Sylimaryna - sposób na zdrową wątrobę

Ewelina Osowska-Gardas

32.Świeże jaja

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

36.Anemia zakaźna kurcząt - praktyczny przegląd aktualnego stanu wiedzy

wraz z analizą przypadku terenowego, cz. I

Marcin Śmiałek, Adam Śmiałek, Andrzej Koncicki

42.Niekonwencjonalne surowce i dodatki paszowe stosowane w żywieniu drobiu, cz. I

Marcin Różewicz

46.Certyfikacja produkcji drobiarskiej - przewaga konkurencyjna na rynkach unijnych.

Argument biznesowy hodowców i producentów pasz

Ewa Walczak

48.Deratyzacja jednym z ważnych etapów ochrony ptaków przed infekcjami

Katarzyna Jankowska

53.Jubileusz profesora Zbigniewa Dobrzańskiego

54.Rozwiązywanie przy użyciu preparatów ziołowych niektórych

problemów na fermie

Henryka Grażyna Korytkowska

58.Jakość Mięsa i Jaj - III Konferencja DSM

60.Żywieniowe strategie zapobiegania problemom jelitowym u drobiu, cz. VI

Krzysztof Lipiński

65.Systemy pojenia w chowie drobiu

Przemysław Marek

71.Święto Gęsi w Dworzyskach

Ewa Gornowicz, Rafał Zwierzyński, Lidia Lewko

72.Jaja jako źródło witamin, cz. IV

Adam Mirowski

77.Dlaczego one odlatują?, cz. II

Monika Łukasiewicz, Karolina Wnęk, Arkadiusz Matuszewski, Agnieszka Wnuk-Gnich

81.Lekarze weterynarii w natarciu… Lab Vet

82.WPSA - reportaż

84.Światowe wyzwania drobiarskie

Tomasz Szwaczkowski, Sebastian Kaczmarek

87.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

88.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

92.Informacja prasowa - Polprowet

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma