Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2016

Kup teraz

Spis treści

2.Gęsina wraca na nasze stoły

Katarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik

6.Inkubacja jaj i śmiertelność zarodków u bezgrzebieniowców użytkowych

Danuta Szczerbińska, Danuta Majewska, Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska

12.Tajemnice białka jaja

Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski

18.Nekrotyczne zapalenie jelit, cz. V

Krzysztof Lipiński

24.Mikroalgi w produkcji drobiarskiej

Aleksandra Dunisławska, Anna Sławińska, Maria Siwek

26.I Forum Reprodukcyjne

Katarzyna Tomaszewska

28.Badania naukowe podstawą postępu i doskonalenia technologii chowu drobiu, cz. I

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

34.Jaja jako źródło witamin, cz. III

AdamMirowski

37.Cynk - od wieków fascynujący pierwiastek

KatarzynaWitkiewicz

42.Wtórne wykorzystanie energii cieplnej z powietrza powentylacyjnego

z budynków inwentarskich dla drobiu

Przemysław Marek

49.Rewolucyjne rozwiązanie - „darmowe*” oświetlenie żarówki Farm LED

50.Najczęstsze zanieczyszczenia występujące w surowcach i paszach dla

drobiu

Joanna Brzozowska

54.Surowce zbożowe stosowane jako komponenty mieszanek paszowych dla

drobiu, cz. III

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

59.Jak uzyskać więcej z kukurydzy?

62.Wirusowe zapalenie wątroby u drobiu

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś

67.Jak zapobiegać złej kondycji wątroby?

Henryka Grażyna Korytkowska

73.Aspergiloza u drobiu

Małgorzata Bednarczyk

76.Jaja perlicze - atrakcyjny produkt spożywczy

Helena Kontecka, Stanisława Krystianiak, Andrzej Ciastoń

80.Prawna regulacja instytucji bezpodstawnego wzbogacenia

Patrycja Amrozińska-Kasiak

84.Dlaczego one odlatują?, cz. I

Monika Łukasiewicz, Karolina Wnęk, Arkadiusz Matuszewski, Agnieszka Wnuk-Gnich

86.Najnowocześniejsza Wytwórnia Pasz w Polsce otwarta!

88.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski

92.Światowy Dzień Jaja 2016

Magdalena Podbylska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma