Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2016

Kup teraz

Spis treści

2.   Użytkowanie gęsi Białej Kołudzkiej® dawniej i dziś

       Jakub Badowski, Izabela Grdeń

6.   Wymiana powietrza w budynkach dla drobiu elementem energooszczędnego gospodarowania

       Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

10. Krzywica u drobiu

       Małgorzata Bednarczyk

12. Przyczyny brakowania piskląt po wykluciu oraz czynniki wpływające na ten proces

       Martyna Lasoń, Błażej Nowak

15. Jakość wody w produkcji drobiarskiej

       Joanna Brzozowska

18. Mikroklimat w kurniku - podstawa nowoczesnej hodowli

       Maciej Grzybek

20. Jaja jako źródło witamin, cz. I

       Adam Mirowski

23. Magnez - ważny makroelement dla ptaków

       Katarzyna Witkiewicz

26. Efekty zastosowania dodatku ACIDOMATRIX DS w żywieniu kur niosek jaj konsumpcyjnych

       Stanislaw Budnik, Miroslaw Julkowski

30. Zioła w żywieniu drobiu

       Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka

34. Skutki niedoboru i nadmiaru składników mineralnych w diecie drobiu

       Henryka Grażyna Korytkowska

41. Znaczenie zdrowego przewodu pokarmowego w produkcji wolnej od antybiotyków

       Chasity Pender, Anita Urbańczyk

44. Zoohigiena fundamentem produkcji drobiu, cz. I

       Katarzyna Jankowska

49. 5 powodów, dla których produkty ELLICO są stosowane przez hodowców drobiu tak chętnie

       Joanna Kanikuła

50. Surowce zbożowe stosowane jako komponenty mieszanek paszowych dla drobiu, cz. I

       Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

54. Certyfikat - potwierdzi i podkreśli jakość Twojej firmy

       Adam Kuźma

57. Wytwórnia Pasz w Pile - unikalny obiekt na skalę europejską

58. Nekrotyczne zapalenie jelit, cz. III

       Krzysztof Lipiński

62. Obrót nieruchomościami rolnymi pomiędzy osobami fizycznymi po dniu 30 kwietnia 2016 r.

       Patrycja Amrozińska-Kasiak

65. Biogazownie rolnicze jako odnawialne źródła energii

       Przemysław Marek

72. Spotkanie drobiarskie COBB

74. Wystawa kur ozdobnych „Najpiękniejsze kury świata” czyli kury wśród kwiatów w malowniczym Powsinie

       Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz, Alina Janocha

76. Zootechnicy i biolodzy obradowali w Krakowie

       Stanisław Wężyk

78. II Międzynarodowa Konferencja Techniczna PROHEALTH

80. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

       Elżbieta Anders

82. Jaja emu czyli coś na większy apetyt

       Lidia Lewko

85. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma