Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2015

Kup teraz

Spis treści

2.   Obsługa urządzeń technologicznych w intensywnej produkcji drobiu

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

8.   Mięso drobiowe bez tajemnic, cz. II

Sebastian Nowaczewski

14. Wpływ odporności immunologicznej na produkcyjność u drobiu

Alicja Samorzewska

16. Struktura i funkcja systemów sensorycznych u ptaków

Maciej Pawlak

20. Campylobacter, problem europejski

Andrew Robertson, Paweł Kędzia

24. Propozycja kontroli inwazji Dermanyssus gallinae w fermach kur niosek

Konstanty Romaniuk, Rajmund Sokół

28. Sód, potas i chlor w diecie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

31. Skuteczna dezynfekcja - klucz do końcowego sukcesu produkcyjnego

Krzysztof Wcześniak

34. Inulina - prebiotyk wykorzystywany w produkcji drobiarskiej, cz.I

Mateusz Bucław

38. Pomiot drobiowy - cenny surowiec, cz. II

Przemysław Marek

45. Oleje roślinne w żywieniu drobiu, cz. I

Adam Mirowski

48. Rynek kurcząt „premium” ma przed sobą przyszłość

50. Niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania

Patrycja Amrozińska-Kasiak

54. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków, cz. XII

Krzysztof Lipiński

58. Co nieco o branży jajczarskiej i o sposobach przedłużania trwałości jaj, cz. II

Katarzyna Jankowska

61. Restrukturyzacja - rozwiązanie problemów w niespokojnych czasach

Adam Kuźma

64. IV edycja Akademii Indyka

66. Dlaczego jadano gęsi na św. Marcina

Teresa Majewska

70. Jak powstaje Aktywny Ekstrakt z Czosnku, cz. II

Andrzej Juszczuk

72. Gęś łabędzionosa (Anser cygnoides), cz. I

Tomasz Doroń

75. Drobiarze na łowach, czyli „I Hubertus Drobiarski”

Łukasz Słoniewicz, Tomasz Torgowski

76. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

78. Grypa ptaków - nieustanne zagrożenie dla produkcji drobiarskiej

80. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - informacje, opinie, stanowiska i wnioski

84. Notowania

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma