Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2015

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Wykorzystanie nasion grochów w żywieniu drobiu

Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Robert Mikuła,Andrzej Rutkowski

10.

Wady mięsa drobiowego

Agata Dankowiakowska

14.

Ekoenergetyka w kurniku sposobem na efektywne oszczędzanie

Przemysław Marek

19.

Utylizacja odpadów zwierzęcych na miejscu? Teraz to możliwe!

Wojciech Dubiński

22.

Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. VII

Krzysztof Lipiński

26.

Usuwanie osadów, płukanie i dezynfekcja linii pojących

28.

Spraw, by koguty były wiecznie młode

Maciej Kolańczyk

32.

Jaja jako źródło mikroelementów, cz. I

Adam Mirowski

36.

Premiksy EKOPLON. Optymalne żywienie drobiu

38.

Perlice - ptaki zalecane do chowu w ekologicznychgospodarstwach

Helena Kontecka, Andrzej Ciastoń

44.

Specyfika chowu kur niosek i kurcząt rzeźnych w gospodarstwach ekologicznych

Janusz Ryszard Mroczek

49.

Okres przejściowy - krytyczny czas w życiu kur nieśnych

Grzegorz Torzyński

52.

Bażanciarnia - oryginalny pomysł na hobby

Karol Sepielak, Małgorzata Gumułka

56.

Genetycy Hubbarda pracują nad brojlerem doskonałym

59.

Parametry kształtujące jakość konsumpcyjnych jaj kurzych, cz. III

Lidia Lewko

64.

II Kongres Praktyki Terenowej

67.

Jak ważny jest stosunek płci w stadzie reprodukcyjnym?

Sebastian Nowaczewski

71.

Tylko produkcja drobiu zapewnia stabilizację i stałe dochody w gospodarstwie

Tomasz Kodłubański

72.

Wypadek przy pracy - zawał mięśnia sercowego

Adam Kuźma

75.

Ferma Drobiu Czempin zabezpiecza przyszłość z Finio

76.

Kariera naukowa - szanse i bariery

Tomasz Szwaczkowski

78.

Listy do Redakcji

79.

Otwarcie Uniwersyteckiego Centrum Medycyny Weterynaryjnej w Poznaniu

80.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska wnioski

84.

Notowania


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma