Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2015

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

 

2

Ekologiczny chów drobiu w kontekście żywieniowymAdam Mirowski

6.

Ziarno kukurydzy w żywieniu drobiu, cz. II Sebastian Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Robert Mikuła

12.

 

Jakość jaj spożywczych Henryka Grażyna Korytkowska

16.

Nowe regulacje prawne w zakresie pozostałości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w tradycyjnie wędzonych produktach mięsnychMirosław Michalski

18.

Ekoplon Partner Program - Wsparcie Twojego Biznesu20.

Zastosowanie wybranych ziół leczniczych w produkcji drobiarskiejKarrar I. A. Al-Shammari, Jacek Ambrożkiewicz, Justyna Batkowska,Magdalena Gryzińska

26.

BIle kurczaka w kurczaku? Adam Kuźma

29.

Akademia Indyka30.

 

Witaminki dla „drobiowej rodzinki”Katarzyna Jankowska

34.

 

Podmiotowa strona weterynaryjnej ochrony zdrowia publicznegoPatrycja Amrozińska

37.

 

Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. IVKrzysztof Lipiński

44.

 

Chelaty - dlaczego warto je stosować? Marta Cichoń

46.

 

Głuszce, urodzone by być wolne, cz.II Katarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik, Marcin Różewicz,Piotr Śliwiński

49.

 

Kwasy organiczne w żywieniu drobiuJoanna Brzozowska

52.

 

Słomiasta ściółka może być źródłem alergenów dla ptaków i obsługiKonstanty Romaniuk, Maria Michalak

56.

 

Wpływ zmodyfikowanego żywienia drobiu na zrównoważenie warunków środowiskowych Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

61.

 

Wędrówki i siedliska ptaków w Polsce Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj

65.

 

Perlica czubata (Guttera pucherani) Tomasz Doroń

68.

 

Z wizytą w zagranicznych placówkach drobiarskich Marcin Szałański, Jakub Długosz

69.

Z kraju i ze Świata 71.

 

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders

72.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski 76.

Notowania 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma